26.2.2021

Suupohjan kuntien hankintailta

SUUPOHJAN KUNTIEN YHTEINEN HANKINTAILTA YRITYKSILLE tiistaina 9.3.2020 klo 17.00 alkaen

Kunnat tekevät vuosittain hankintoja yrityksiltä useilla miljoonilla, kansallisesti jopa miljardeilla euroilla.

Nyt ensimmäistä kertaa Isojoen, Karijoen ja Teuvan kuntien sekä Kristiinankaupungin ja Kauhajoen kaupunkien investointiohjelmat avataan alueen yrityksille yhdessä ja samassa tilaisuudessa!

Tilaisuus järjestetään hybridinä Teamsin välityksellä ja lähikatsomot ovat Isojoen kunnantalolla sekä Teknologiakeskus Logistiassa Kauhajoella. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua, jotta voidaan taata kaikille turvallinen osallistuminen.

Tilaisuuden aluksi kuulemme tuoreita ohjeita ja neuvoja otsikolla ”Hankinnoista elinvoimaa” Etelä-Pohjanmaan yrittäjien puheenjohtajalta ja yhdistyksen hankintaneuvojalta Anne Niemeltä. Paikalla on myös kuntien yrittäjäjärjestöjen edustajia.

Tilaisuuden juontaa Isojoen kunnanjohtaja Juha Herrala.

Omien kuntiensa investointiohjelmia avaavat:

Tekninen johtaja Jouni Niemi Isojoelta, kunnanjohtaja Marko Keski-Sikkilä Karijoelta, Mila Segervall Kristiinankaupungista, tekninen johtaja Matti Hakola ja kunnanjohtaja Veli Nummela Teuvalta sekä tekninen johtaja Harri Virtanen Kauhajoelta.

Paikalla ovat myös kuntien elinkeinotoimien edustajat Kimmo Siukola, Juha Niemelä ja Carita Latikka sekä SYTYKE-hankkeen projektikoordinaattori Kirsti Vuori.

Tilaisuuden järjestää Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittama ja Leader Suupohjan hallinnoima SYTYKE-hanke (Suupohjan yritysten tukeminen koronatilanteessa) yhteistyössä Suupohjan kuntien elinkeinotoimien kanssa.

Lisätiedot:

Carita Latikka, elinkeinoasiamies, Kauhajoen kaupunki, carita.latikka@kauhajoki.fi,
puh. 040 595 9412

Juha Niemelä, elinkeinojohtaja, Teuvan kunta, juha.niemela@teuva.fi,
puh. 040 663 3274

Kimmo Siukola, yritys- ja elinvoimakoordinaattori, Isojoki ja Karijoki, kimmo.siukola@karijoki.fi puh. 040 619 0960

JaaTulosta

17.2.2021

Uutiskirje 1/2021 - Seikkaile Suupohjassa on nyt Visit!

Lue uusin uutiskirjeemme täältä. Seuraavan kerran uutiskirje ilmestyy huhtikuussa 2021. 

JaaTulosta

16.2.2021 Tervetuloa naistenpäivän webinaariin 8.3.2021 klo 18-20

Tervetuloa naistenpäivän webinaariin löytämään avaimet hyvinvointiisi! 

Hyvinvointia joka solulle 8.3.2021 klo 18–20

Webinaarin puhujat ovat huikeita hyvinvoinnin ammattilaisia, saamme avaimia mm. luonnon hyvinvointivaikutuksiin, henkiseen hyvinvointiin sekä tasapainoiseen naiseuteen. 

Onnensäteen Maarit Kaarela-Mustonen johdattaa meidät henkisen hyvinvoinnin tutkimusmatkalle, jossa löydät aidon ja mahdollisesti piilossa olevan minuutesi, henkisen hyvinvointisi avaimen ja lähtökohdan. Tutkija Eira-Maija Savonen kertoo luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista ja Toivonkiteen seksuaaliterapeutti ja rentoutusvalmentaja Maria Haanpää johdattaa sinut lempeään itsensä rakastamiseen, itsetunnon, hyvinvoinnin ja tasapainon löytämiseen. Käymme läpi rakkautta omaan itseemme, kehoomme ja seksuaalisuuteemme ja etsimme tasapainoa naiseuden olemukseen. Webinaarissa esitellään myös uusi luonto- ja kulttuurikohteita esittelevä sivusto Visit Suupohja

Webinaariin ovat tervetulleita kaikki itsensä hyvinvoinnista kiinnostuneet, niin miehet kuin naiset, vapaa pääsy!

Klikkaa itsesi mukaan webinaariin alla olevasta linkistä ja tule kuulolle! Voit osallistua koneella, tabletilla tai vaikka puhelimella.
Teams-sovellusta ei tarvitse ladata, voit osallistua suoraan selaimen kautta: https://urly.fi/1VGu

Kysy lisää Tuijalta
tuija.takamaki@leadersuupohja.fi
tai 040 705 5801 (myös WhatsApp)  

 

 

JaaTulosta

15.2.2021

Rekry! Kesätyöntekijää haetaan!

Oletko sinä etsimämme kesätyöntekijä?

Haemme kehittämistiimiimme 1.-30.6.2021 väliseksi ajaksi aktiivista, innokasta, iloista, oma-aloitteista ja oppimishaluista nuorta, joka asuu tai on kotoisin yhdistyksen toiminta-alueelta. Kesätyöntekijän toimenkuvaan kuuluu mm. toimistotöitä, viestinnällisiä tehtäviä sekä eri hankkeiden toimia. Olet myös vahvasti mukana rakentamassa Leader Suupohjan omaa nuorisotoimintaa ja valmistelemassa paikallista kehittämisstrategiaa nuorten näkökulmasta. Toimenkuva muotoutuu lopulta tekijän vahvuuksien mukaan.

Hakijalta edellytämme:

  • 18-29 vuoden ikää
  • toiminta-alueen tuntemusta
  • omatoimisuutta ja innostunutta otetta työhön
  • hyviä vuorovaikutus-, tiimityö- ja viestintätaitoja
  • oman auton käyttömahdollisuutta
  • valmiutta myös ilta- ja viikonlopputöihin.

Tarjoamme näköalapaikan paikalliseen kehittämiseen, mielenkiintoisen työympäristön sekä mahdollisuuden painottaa tehtävässä omaa osaamista ja kiinnostusta. Palkkaus KVTES:n mukainen.

Mikäli kiinnostuit kesäharjoittelijan työpaikasta, lähetä vapaamuotoinen työhakemuksesi ja ansioluettelosi 28.2.2021 klo 15.00 mennessä osoitteeseen toimisto@leadersuupohja.fi merkillä ”kesätyöntekijä”.

Lisätietoja työtehtävästä antaa toiminnanjohtaja Hanna-Leena Pihlajaniemi, hanna-leena.pihlajaniemi@leadersuupohja.fi tai p. 040 536 8404.

JaaTulosta

28.1.2021

Suupohjan nuoret esittelevät vuoden aikana omaa aluettaan mediapajojen muodossa

Finest Media -hankkeen mediapajat lähtevät käyntiin Suupohjan kunnissa tämän vuoden aikana. Pajojen tarkoitus on opettaa nuorille uusia mediataitoja. Leader Suupohja järjestää pajat osana FINEST Media -hankkeen kansainvälistä osuutta. Kansainvälisenä yhteistyökumppanina toimii Valgamaa Partnerluskogu ja Valgamaan Noorsootöökeskus Tankla.

Nuoret kokoontuvat mediapajoihin opettelemaan uusia mediataitoja. Tämän jälkeen nuoret käyttävät opittuja taitojaan tekemällä mainostyyppisiä julkaisuja asuinalueestaan eri mediamuodoissa. Samaan aikaan Viron nuorisoryhmä kokoontuu pajoihin samojen tehtävien parissa. Mediapajojen tavoite on saada nuori kiinnostumaan median eri käyttötavoista. Hankkeen aikana pajoihin osallistuvat nuoret pääsevät seikkailuliikunta-, kulttuuri- ja mediateemaiselle kesäleirille Etelä-Viroon. Hankkeen loppupuolella nuoret suunnittelevat samantyyppisen leirin alueellaan.

Pajoihin voi osallistua, vaikka edellinen paja olisi jäänytkin välistä. Pajat ovat tarkoitettu 14-20-vuotiaille ja niitä järjestetään Karijoella, Kauhajoella, Kurikassa, Isojoella ja Teuvalla. Mediapajoihin on jatkuva haku ja niihin pääsee mukaan soittamalla tai pistämällä Whatsappilla viestiä Jannelle. Lisätietoa pajoista ja yhteystiedot löytyvät Leader Suupohjan kotisivuilta.

Leader Suupohja on Karijoen, Kauhajoen, Kurikan, Isojoen ja Teuvan alueella toimiva maaseudun kehittämisyhdistys, joka myöntää rahoitusta pienyrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille omalla toiminta-alueellaan. FINEST Media on yhdistyksen itse hallinnoima hanke, jonka tavoitteina on edistää media- ja pelikasvatusta Suupohjan alueella.

 

Kirjoittajat:
Pauli Pitkämäki ja Taru Koivisto
Pajoihin osallistuvia nuoria

Lisätietoa:
Janne Taipaleenmäki
Hankesuunnittelija
Leader Suupohja
040 171 5600
janne.taipaleenmaki(at)leadersuupohja.fi

JaaTulosta

19.1.2021

SYTYKE-hankkeen verkkosivuwebinaarit

SYTYKE-hanke toteuttaa yhdessä Myynninmaailman kanssa verkkosivuwebinaarin ja -työpajan yrityksille. Lue lisää SYTYKKEEN omilta sivuilta ja ilmoittaudu mukaan. 

JaaTulosta

15.1.2021

VIRE-raha uudistuu! Keksi nimet uusille rahoituksille!

Leader Suupohjan omista varoista myönnettävä enintään 500 euron suuruinen VIRE-raha on tullut tiensä päähän. Lanseeraamme alkuvuodesta pienten projektien toteutukseen täysin uudet projektirahat, joiden hakijoina voivat nyt olla myös yritykset.

Uusia projektirahoituksia myönnetään sekä pieniin investointeihin että kehittämisprojekteihin. Rahoitusta voivat hakea Leader Suupohjan jäseniin kuuluvat yritykset ja yhteisöt. Mikäli hakijana on nuorten ryhmä, tulee 18 vuotta täyttäneen vastuuhenkilön olla yhdistyksen jäsen.

Paljonko projektirahoitusta sitten on tarjolla?

  • Yrityksille: 100-800 € (50 % tuki sekä investointeihin että kehittämiseen)
  • Yhdistyksille ja nuorten ryhmille: 100-500 € (65 % tuki sekä investointeihin että kehittämiseen)

Nyt näille yritys-, yhteisö- ja nuorisorahoituksille tarvittaisiin osuvat nimet. Siksi pistimme pystyyn 29.1.2021 saakka kestävän nimikilpailun.

Kerro nimiehdotuksesi Google Formsissa tai lähettämällä ehdotus/ehdotukset osoitteeseen toimisto(at)leadersuupohja.fi.

Kaikkien ehdotuksensa lähettäneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme langattomat kuulokkeet ja muita tuotepalkintoja.

 

JaaTulosta

13.1.2021

Hankkeiden seurantatietojen toimittaminen

Leader-hankkeiden seurantatiedot tulee jättää vuoden 2020 osalta su 31.1.2021 mennessä Hyrrään tai ns. paperihakijoiden osalta seurantatietolomakkeilla Leader-ryhmään (lomakkeet löytyvät Materiaalipankista).

Yritystukien hakijat jättävät seurantatiedot vasta hankkeen päättyessä.

Olemme tehneet ohjevideon seurantatietojen täyttämisestä Hyrrässä. 

JaaTulosta

18.12.2020

Hyvää joulua ja menestystä tulevaan vuoteen!

Toimistomme Logistialla ja Formussa ovat suljettuina 23.12-7.1 välisen ajan.

Tuoreita kuulumisia voit lukea uusimmasta uutiskirjeestämme.

JaaTulosta

11.12.2020

Mikroyrittäjän kiihdytyskaista ™ Sytyke-hankkeen tarjoamana

Haluaisitko saada vauhtia myyntiin, enemmän rahaa tehdystä työstä ja kenties enemmän aikaa itsellesi? Pyörität yritystä yksin tai pienellä tiimillä, mutta suunta on hukassa. Et oikein mistä ja miten sitä tekemistä sinne kalenteriin saisi lisää. Kenties kalenterisi on täynnä, mutta elät jatkuvassa yrittäjän aaltoliikeessä. Ensin kauhea ponnistus että saa myytyä ja sitten kun on kalenteri tuupattu täyteen, ei ehdi kaikkea tekemään. Pian löydät taas itsesi tilanteesta, jossa kalenteri on tyhjä.

Mikroyrittäjän kiihdytyskaista sopii yrittäjälle, joka paiskii hommia yksin tai työllistää itsensä lisäksi pienen porukan. Liiketoimintasi on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja olet saanut palveluasi/tuotettasi kaupaksi itsekin – ainakin parille asiakkaalle. Haluat tehdä asioiden eteen töitä ja olet valmis muuttamaan omia toimintatapojasi. Olet valmis seuraamaan polkua ja paiskimaan ahkerasti hommia kurssin ajan ja sen jälkeen.
M

ikroyrittäjän kiihdytyskaista on verkossa suoritettava valmennus. Saat viikoittain katsottavaksesi videoita ja tehtäväksesi tehtäviä, jotka johdattavat sinua polulla eteenpäin kohti tuloksia. Kiihdytyskaista kestää 6 viikkoa.

Leader Suupohjan Sytyke-hanke tarjoaa Mikroryrittäjän kiihdytyskaistaan aloituswebinaarin ja tarvittaessa lisäwebinaareja, joissa pääset verkostoitumaan, oppimaan ja kysymään livenä nimenomaan kiihdytyskaistalla eteen tulleista ongelmista, onnistumisista ja ajatuksista.

Tämä kiihdytyskaistan erityistoteutus alkaa 7.1.2021 kello 18.00. Nyt se on mahdollista lunastaa erikoishintaan 197 € +alv. Ilmoittautumiset 31.12.2020 mennessä Kirsti Vuorelle kirsti.vuori(at)leadersuupohja.fi tai puh. 040 861 5175.

Kiihdytyskaistan toteuttaa TuloksenTuplausToimisto / Pasi Rautio.

Valmennuksen sisältö, pdf

MIkoroyrittäjän kiihdystyskaista verkkovalmennuksen sisältö.

 

JaaTulosta

« Edelliset 10