Kuulutko kuoroon tai teatteriin? Urheiluseuraan? Kulttuurijärjestöön? Tai oletko mukana muunlaisessa yhdistystoiminnassa?

Haluaisitteko saada uusia ideoita toimintaanne? Ratkaista pulmia? Laajentaa näkemystä? Pohtia tapoja tehdä toisin? Tarjota elämyksiä jäsenillenne? Kansainvälinen yhteistyö on mahdollisuus kaikkeen tähän!

Leader Suupohja hakee parhaillaan yhdistyksiä, jotka haluavat toimintaansa mukaan kansainvälisen ulottuvuuden. Eurooppalaisessa Leader-verkostossa on yli 2000 ryhmää, joiden vaikutuspiiristä löytyy taatusti kumppani jokaiselle kansainvälisestä stepistä haaveilevalle suupohjalaielle yhdistykselle.

Kansainvälinen yhteistyö on tärkeä osa Leader Suupohjan toimintaa, sillä jokaisen suupohjalaisen, yksilöstä suureen yritykseen, tavoitettavissa on sopiva tapa kansainvälistyä.

Aikaisemmat Leader -ohjelmien toteutukset Etelä-Pohjanmaalla ovat osoittaneet, että kansainvälisessä toiminnassa on usein parempi toimia yhdessä kuin erikseen. Yhdessä toimiessaan kehittämisyhdistykset ovat vahvempia ja kiinnostavampia kehittäjäkumppaneita. Esimerkiksi kansainvälisten vieraiden vastaanottaminen ja vierailuohjelman järjestäminen on mielekkäämpää toteuttaa isommalla kuin yhden seutukunnan kokoisella alueella. 

Ulkomaisia kumppaneitamme on mm. Pärnu Lahe Partnerluskogu, Põlvamaa Partnerluskogu, Valgamaa Partnerluskogu, Võrumaa Partnerluskogu ja Saarte Koostöökogu Virosta sekä Lokalna Grupa Działania ”Dolina Raby” Puolasta. 

Kansainvälisten hankkeiden toteutus on mahdollisuus Suupohjan alueen ryhmille, yhdistyksille, julkisoikeudellisille yhteisöille ja yrityksille.

Miten te voisitte kansainvälistyä?

Alueiden väliset ja kansainväliset hankkeet

Kehittämishankkeita voi hakea myös alueiden ja kansainvälisinä hankkeina. Hankevalmistelussa on syytä olla yhteydessä kaikkiin mukaan haluttaviin Leader-ryhmiin, vaikka varsinainen hankehaku tapahtuu vain siilä Leader-ryhmältä, jonka alueella on suurin osuus hankkeen toiminnasta.

Kansainvälisiä hankkesiin voi saada Leader-kehittämistukea jopa 100%!

Leader-ryhmien yhteystiedot:

Mikäli sinulla on kansainvälistymiseen liittyvä idea, otathan yhteyttä!

hanketyöntekijä Aili Raudla-Majakangas,
aili.raudla-majakangas(at)leadersuupohja.fi, puh. 044 972 7391