Leader Suupohjan sähköinen uutiskirje 5/2016 

 

OMASTA PÄÄSTÄ, OMASTA PITÄJÄSTÄ -ROADTRIP 1.9.2016 

Leader-toiminta täyttää 20 vuotta Suomessa. Sen kunniaksi Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät järjestävät valtakunnallisella Leader-viikolla (29.8.–4.9.2016) neljä maksutonta kiertoajelua, jotka esittelevät monipuolisen Leader-toiminnan tuloksia. Retket toteutetaan maanantaista torstaihin, ja ne ovat opastettuja. Hyppäämällä bussiin pääset tutustumaan rohkeiden maaseutuyrittäjien tarinoihin sekä pienten yhteisöjen suuriin voimannäytteisiin. Koko Etelä-Pohjanmaan kiertoajelut löydät täältä: http://www.uhoo.fi/roadtrip/

Tervetuloa mukaan Omasta päästä, omasta pitäjästä -Road Tripille to 1.9.2016 klo 17.00-20.30. Kiertoajelun tarkoituksena on esitellä Leader-rahoituksella saavutettuja tuloksia Suupohjassa. Tällä kertaa matka kohdistuu Teuvalle, mutta toki matkan aikana kerromme myös muiden kuntien alueella toteutetuista hankkeista. 

Voit myös vierailla Road Tripin kohteissa omatoimisesti, sillä ovet ovat kohteissa auki koko illan. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 22.8. mennessä osoitteeseen toimisto@leadersuupohja.fi tai puh. 020 747 0205.

Kiertoajelu on ilmainen ja Pappilankankaalla tarjoamme kakkukahvit yhdistyksen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ilmoittauduthan heti! 

 

Lähde mukaan syysretkelle 11.9.2016 !  

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke järjestää opintomatkan Lauhavuoreen ja Satakuntaan sunnuntaina 11.9.2016.

 

 

DIGITALISAATIO NYT –  Tulosseminaari Kauhajoella tiistaina 30.8.2016

Seminaarin aihealueena on digitalisaatio ja miten se koskettaa kaikkia yrityksiä. Olemme saaneet Kauhajoelle huippupuhujat, joten ilmoittaudu ajoissa. Seminaarin jälkeen cocktailtilaisuus ja verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa.

Järjestää: Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä / digitaalinen maaseutu-hanke, Vaasan yliopisto, logistiset järjestelmät tutkimusprofessuuri
Ajankohta: Tiistai 30.8.2016 klo 12-18.00
Paikka: Logistia Kauhajoki, Aulatilat (demotiskit) ja Logistia-Sali (Seminaari)

PÄIVÄN OHJELMA:
SeAMK Teknologiademot on the road bussi vierailee Logistian pihassa klo 9-11.00.

Logistian Aulan – demotiskit ja yritysesittelypisteet
Canorama, Elisa, Sunet, Neviso, Lc Logistics Center, SeAMK, Mobida, Vaasan yliopisto, Tuunix, Mediaworks Rene Luhtala, SEK yritysneuvonta, Leader Suupohja ja LINNA - Järviseudun Datapalvelu T:mi Mika Linna.

Lounas ja kahvi
12.00    Omakustanteinen ruokailu Logistian ruokalassa. Yritysten demotiskit/esittelypisteet avoinna IT-kujalla
13.00    Kahvitarjoilu IT-kujalla

OHJELMA / Logistia-Sali
13.30    Tilaisuuden avaussanat. Petri Helo, Vaasan Yliopisto ja Esa Ylikoski,Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä. Digitalisaatio NYT – Suupohjan yritykset muuttuvilla markkinoilla
14.00    Arto Räikkönen, Suit Networks Oy. Kerätyn datan ja sähköisen karttatiedon hyödyntäminen, Helos ja suitRekkamies ohjelmistot.
14.30    Heikki Lindfors, Forsfood Oy. Forsfood pilvipalvelu
15.00    Jan Tapanainen / Kometos Oy. Digitalisaation ja etäseurannan mahdollisuudet ruokateollisuudessa.
15.30    TAUKO 15 min / kahvitarjoilu salissa
15.45    Kari Hallman, Puucomp Oy. Alihankkijasta pintaratkaisujen ammattilaiseksi integroimalla markkinointi myyntiin. Digitalisoitumisen mahdollisuudet ja opetukset.
16.15    Aleksi Ukkola ja Jari Järvinen, Elisa Oyj. IoT-ratkaisut nyt ja  tulevaisuudessa.    
17.00    Aulan Demotiskit avoinna. Neviso Oy ja Suit Networks Oy tarjoama cocktailtilaisuus ja verkostoituminen
18.00    Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä 24.8 mennessä

 

Yhdistyslaki muuttui: Toimimattomia yhdistyksiä poistetaan yhdistysrekisteristä

TÄRKEÄÄ TIETOA YHDISTYKSILLE! Patentti- ja rekisterihallitus poistaa yhdistysrekisteristä heidän tietojensa mukaan toimimattomia yhdistyksiä. Mukana poistettavien listalla on paljon yhdistyksiä myös Suupohjan alueelta.
Tarkistakaa linkin listalta, ettei käy niin että yhä toiminnassa oleva yhdistyksenne poistetaan rekisteristä. Yhdistykset on lueteltu ko. kunnan alle, ja kunnat ovat listalla aakkosjärjestyksessä.

PRH:lle on ilmoitettava kirjallisesti 12.1.2017 mennessä mikäli yhdistyksen halutaan pysyvän rekisterissä ja toiminta jatkuu.

Jakakaa tätä tietoa eteenpäin!

https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/yhdistyslaki/yhdistyslakimuuttuu.html

 

 

Leader Suupohja mukana messuilla 

Leader Suupohja esittelee Kauhajoen Ruokamessuilla 2.-4.9.2016 yhdistyksen 20-vuotista taivalta seudun kehittäjänä ja tarjoaa messukävijöille osastollaan myös jotain kivaa tekemistä tai pohtimista.
Tervetuloa käymään osastollamme, joka löytyy ison ohjelmateltan sisäänkäynnin läheisyydestä!

Leader Suupohja ja Kylille -hanke ovat mukana myös Asu & Elä –tapahtumassa 17.9.2016. Tapahtuman muodostaa vuosittain noin kymmenen asunto- ja esittelykohdetta ja teemaan liittyvät oheisohjelmat, joista pääsääntöisesti vastaavat paikalliset toimijat. Lauantaina 17.9. kohteet avaavat ovensa Kurikassa ja yhteistyökumppanit kokoontuvat Kurikan yhteiskoulun aulaan, joka toimii tapahtuman lähtö- ja infopisteenä. Sunnuntaina 18.9. vuorossa on Jalasjärven alueen kohteet, jolloin entinen kunnantalo toimii tapahtuman lähtöpisteenä. Leader Suupohja ja Kylille-hanke ovat mukana lauantaina Kurikan yhteiskoululla esittelemässä Leader- ja kylätoimintaa. Linkistä löytyy lisätietoa tapahtumasta: www.kurikka.fi/asujaela

Jäsenkampanja huipentuu ruokamessuihin

Leader Suupohja käynnisti kesän ajaksi (1.5.-4.9.2016) jäsenkampanjan, joka huipentuu Ruokamessuihin.

Kampanjan aikana Leader Suupohjan jäsenten kesken arvotaan joka kuukausi kesätekemistä, mm. kaksi pallogrilliä ja viisi Mölkky-peliä. Viimeiset tavarapalkinnot arvotaan 4.9.2016, joten ehdit vielä liittyä mukaan kehittäjien joukkoon ja samalla osallistua arvontaan.
Kaikille kampanja-aikana jäseneksi liittyville annetaan liittymislahjana Leader -tuubihuivi. Helpoiten voit liittyä jäseneksi täyttämällä kaavakkeen sähköisesti: http://www.leadersuupohja.fi/jasenlomake.

Yhdistyksen jäsenmaksut:

Yksityiset 10€/vuosi
Yhdistykset/yhteisöt 35€/vuosi
Yritykset 35€/vuosi
Kunnat 170€/vuosi
Kannatusjäsen (yksityinen) 85 €/vuosi
Kannatusjäsen (yhteisö) 255€/vuosi

 

 

 

Leader Suupohjan hallitus kokoontui Teuvalla

Leader Suupohjan hallitus kokoontui 5.7.2016 Teuvalla. Kokouksessa myönteisen rahoituspäätöksen saivat seuraavat hankkeet: Teuvan Luovankylän maa- ja kotitalousseura ry: Kylätuvan ympäristö, Kauhajoen 4H-yhdistys ry: Työelämän tähti, Teuvan kunta: Meidän Teuva yhdessä, Ranitek Oy ja Ikari Steel Oy.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tekee kaikille hankkeille vielä laillisuustarkastuksen ja lopullisen rahoituspäätöksen myöhemmin syksyllä.

VIRE-rahoitusta myönnettiin Isojoen-Karijoen 4H-yhdistys ry:n Pelleilypäivälle ja MLL Kauhajoen yhdistys ry:n MLL Kauhajoki kiusaamista vastaan -tapahtumalle.

Leader Suupohjan hallitus kokoontuu seuraavan kerran 20.9.2016 Isojoella. Hankehakemukset tulee olla valmiina tuota kokousta varten 6.9.2016 mennessä joko Hyrrä-järjestelmässä tai paperisena Leader Suupohjan toimistolla.

Seuraavat hallituksen kokouspäivämäärät syksyn osalta ovat 25.10., 29.11. ja 20.12. Muutoksia päivämääriin saattaa tulla ja niistä ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla ja facebookissa. Hankehakemusten tulee olla valmiina Hyrrä-järjestelmässä tai paperisena yhdistyksen toimistolla kokousmateriaalia varten kahta viikkoa ennen kokouspäivää.  

Vuoden 2016 viralliset rahoituspäätökset

Leader Suupohjan hallituksen hyväksymistä hankkeista 18 on saanut virallisen rahoituspäätöksen Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta.

Päätöksen saaneet yritystuet:

HiljaHelena Ky, Kurikka
Erikoismaalaus N. Myllymäki, Kauhajoki
Lakeus Design Oy, Kauhajoki
Sirpa Hasunen, Kauhajoki
Koneistamo Kivelä Ky, Kurikka
Rintaluoma Oy, Teuva
Mad Devil, Kauhajoki
Hakola Huonekalu Oy
Leo-Matti Ojala Oy

Päätöksen saaneet hanketuet:

Teuvan Rivakka ry: Pappilankankaalle liikunnasta iloa, Teuva
Jyryn Kyläyhdistys ry: Grillikota, Kurikka
Etelä-Pohjamaan Nuorisoseura ry: Kulttuuribuumi!, Suupohja
Nummiska Tiimi ry: Nummiska 2015, Kauhajoki
Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy: Alihankintayritysten toimintaedellytysten parantaminen, Suupohja
Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä: Kulttuurikylpy, Suupohja
Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä: Digitaalinen maaseutu
Kauhajoen Ampujat ry: Elektronisten ampumaratalaitteiden hankinta ja ratojen muutostyöt
Kurikan Metsästysseura ry: Projekti Pirttimaa

Hanke- ja yritystukien haku ja hanketukien päätökset tapahtuvat nyt sähköisenä Hyrrässä.
Sähköinen maksuhaku on myös avautunut niiden hankkeiden osalta, joiden rahoituspäätös löytyy Hyrrästä. Mikäli hankkeella on paperinen päätös ja nyt olisi aika hakea maksatusta, ota yhteyttä Leader Suupohjaan tai suoraan ELY-keskukseen ennen maksatuksen tekoa. Yritystukien osalta maksatushakemukset tehdään vielä paperisina. Maksua haetaan lomakkeella 3315. 



Hallitus kokoontui Teuvalla 5.7.2016

 

 Yhteistyössä on ideaa

Viime syksynä Leader LounaPlussan hallituksen ja toimiston väki kävi vierailulla Suupohjassa. Seutujamme yhdistäviä tekijöitä löytyi useita, kuten teurastamo ja elintarviketeollisuus, koripallo ja seudulliset kulttuuriyhdistykset. Lisäksi alueet ovat asukasmääriltään lähes identtiset ja väestön kehitys on molemmissa laskeva eli teollisuudessa oli tapahtunut iso rakennemuutos.
Vierailta saimme ideoita esimerkiksi yhdistystyöllistämisestä ja Lasten maatalousnäyttely Mansikista. Vieraille monipuolisesta vierailusta jäi mieleen erityisesti pohjalaisten kuuluisa yrittämisen meininki, mikä heiltä kuulemma lounaisesta Hämeestä puuttuu. Täällä myönnetään esimerkiksi paljon Leader-rahaa elinkeinollisiin hankkeisiin ja on saatu aikaan runsaasti yritysryhmiä sekä uusia yrityksiä. Yhteinen tahtotila elinkeinojen kehittämiseen tuli kuulemma esille kaikissa vierailukohteissa.
Leader Suupohjan väki kävi puolestaan vastavierailulla Lounais-Hämeessä heinäkuun alussa ja vastaavasti saimme nähdä tuon alueen vahvuuksia monelta eri kantilta. Aktiivinen toimintaympäristö oli yksi alueen vahvuuksista eli sieltä löytyy monia hanketoiminnassakin mukana olevia oppilaitoksia, palveluita tuottavia kyliä ja monipuolista kulttuuritoimintaa. Saimme myös tuulahduksen Runkomäen iltamista Malin Mikan esiintyessä Mustialankartanon ravintola Isossa Piipussa. Toisena päivänä kävimme tutustumassa Ypäjän hevosopiston toimintaan ja OKRA-maatalousnäyttelyyn.
Olemme nyt kahdesti tavattuamme löytäneet alueiltamme myös yhteisiä haasteita, kuten toimijoidemme vähäisen kiinnostuksen kansainväliseen toimintaan. Jospa seuraava avauksemme olisikin etsiä yhdessä malleja sen herättämiseen ja luodaan uusi tapa toimia menestyksellisesti jopa kansainvälisesti?

 Tutustuminen Matkun kylän toimintaan

 

Seuraa Leader Suupohjaa seuraavista kanavista:

www.leadersuupohja.fi
www.facebook.com/suupohjankehittamisyhdistys
twitter.com/sky_ry
www.instagram.com/leadersuupohja
www.facebook.com/groups/seikkailesuupohjassa
youtube