Leader Suupohjan sähköinen uutiskirje 4/2016 

 
Tervetuloa kylään lauantaina 11. kesäkuuta! 

Lauantaina 11.6.2016 vietetään jälleen valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää. Ideana on järjestää tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä ja kutsua kaikki tutustumaan kylien elämään. Avoimet Kylät -päivä on nimensä mukaan pop up -tyyliin toteutettu päivä, jonka aikana on erityinen mahdollisuus vierailla toimeliaissa kylissämme. Toki kylään sopii tulla koska tahansa, mutta 11.6. on ympäri Suomea yli 400 kylässä tavanomaista enemmän sutinaa. Kaikki Avoimet Kylät -päivässä mukana olevat tapahtumat löytyvät valtakunnallisesta GoogleMaps -kartasta. Suupohjassa 11.6 tapahtuu ainakin seuraavissa paikoissa:

1. Päntäne, Kauhajoki, telttakahvila Tapion kaupalla, Oikotie 4, 61980 Päntäne

klo 10-14 Telttakahvila, jossa myymme nokkosvohveleita, makkaraa jne.
Paikalla myös muuta ohjelmaa!
järjestäjä: Päntäneen nuorisoseura, yht. hlö. Hanna Torvinen, 040-8249295

2. Nummijärvi, Kauhajoki, Nummijärvi camping, Nummijärventie 591, 61910 Kauhajoki 

Frisbeegolf-radan avajaiset ja avajaiskisat alkaen klo 10:30, järj. Suupohjan Frisbeeurheilijat ry, yht.hlö Kari Uunila 044-5304687

Kari Uunila kertoo videossa frisbeegolf-ratahankkeesta: https://www.youtube.com/watch?v=mSGm3YHr-So

Lavatanssit 21-02, järj. Nummiska Tiimi ry, Janne Leppinen, 040-5268721, nummiskatiimi@gmail.com

3. Luovankylä, Luonto-Parra, Parrantie 27, 64700 Teuva 

Ilmainen pelimannikonsertti Luonto-Parrassa 11.6 klo 14:30 alkaen.
Myös muuta ohjelmaa jo perjantaista alkaen. Ohjelma mm. pelimannikaronkka, karaokekisa, yhteislaulua, tanssia, saunat lämpiminä. Katso tarkemmat tiedot  http://www.sfcsuupohja.fi 
järjestäjä: SF-Caravan Suupohja, yht.hlö Simo Rinta-Uppa, 040-574 0357 

4. Kirkonkylä Teuva, Teuvan kesämarkkinat, Mikkiläntie, 64700 Teuva 

Markkinatori on avoinna lauantaina 11.6 klo 9-17 ja su 12.6 klo 11-16.
järjestäjä: Teuvan Yrittäjät ry, 040 509 3362

5. Myrkky, Karijoki, Myrkyn Vapaa-aikakeskus, Asematie, 64730 Karijoki

Tervetuloa tutustumaan Myrkyn vapaa-aikakeskuksen frisbeegolfrataan ja upeaan uimalaan. Myös kesäkiska on auki! Alk. klo 12. Yht.hlö Veli-Matti Niemelä, 040-5912727

6. Äijönkylä, Kauhajoki, Äijön koulu, Äijön koulutie 43, 61850 Kauhajoki

Tervetuloa valtakunnalliseen kyläpäivä tapahtumaan 11.6 klo 14 Äijön koululle. Ohjelmassa bingoa, kanttiinia, hanurimusiikkia sekä erilaisia urheilupisteitä. Järj. Äijön koulun vanhempainyhdistys

Suupohjan kylissä tapahtuu koko kesän ajan vaikka mitä, katso tästä esimerkiksi muita kesäkuun tapahtumia:

 • Lunninlenkkien patikointimaastot kutsuvat Pappilankankaalle Teuvalle joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Reitit merkitty (3 km sinisellä, 6 km punaisella ja 10 km valkoisella). Joka kuukausi osallistujien kesken arvontaa.
 • Karijoen kotiseutumuseolla tapahtuu kesäsunnuntaisin. 5.6 klo 13 Roikastajat ja Rentukat esiintyvät, Ahti Harjunpää säestää. 12.6 klo 13 Marjatta Nevala ja Esittävät Emännät runoilevat. 19.6 klo 13 Antero Honkasalo kertoo arkistojen tietämää Karijoelta. Suomi 100-museoesine. 26.6 klo 12 Jumalanpalvelus, klo 13 kuumenee makkaragrilli. 
 • Kukka- ja taimimyyjäiset ja maalaistori tiistaina 7.6. Kärrymiehessä Tuiskulassa Kurikassa. Klo 17 alk. maalaistori, klo 19 alk. kukkamyyjäiset huutokaupalla. Kahvitarjoilu. 
 • Lasten ja nuorten taideleirit, Kesä käsillä –koululaisten pajat kesäkuussa Kauhajoella. 
 • Karting-iltakisat 8.6 ja 22.6 klo 17.30 Sotkan Moottoristadionilla Kauhajoella. 
 • Suupohjan suurin hölkkätapahtuma eli Pappilankangashölkkä/Markkinahölkkä Teuvan Pappilankankaalla 10.6 klo 20 alkaen. 
 • 12.6 klo 17.30 Pohjanmaa Cup Karting Sotkan Moottoristadionilla.  
 • 15.6 klo 18-20 Liikuntasäpinät eli kaikille avoin harrasteliikuntailta Kauhajoen Virkun / Räimiskän piha-alueilla. Ohjelmassa erilaisia harrasteliikunnan kokeilupisteitä. Järj. Jyty Kauhajoki ry.
 • 16.6 klo 18 alk. Kevein sävelin yhteislaulutilaisuus Teuvan Pappilankankaalla, hiihtomajan pihamaalla, sateen sattuessa sisällä. Laulut tahdittavat Keijo ja Tapio Mäenpää sekä juontaa Kaisu Viljanmaa, mukana myös Majan laulajat. Kahvitarjoilu.
 • 28.6 – 1.7 Kauhajoella supersuosittu ja hauska Play City- lasten oma kaupunki.
 • Teatteri Kajon ja Tanulan kesäteatterin esitykset.

Katso Suupohjan tapahtumakalenterista sinua kiinnostavat tapahtumat: 
http://tapahtumat.suupohja.fi/tapahtumakalenteri/month/2016-06

 
Avoimet kylät 2015 tapahtumasta

 

Tiina Laine Kauhajoelta aloittaa kesätyöntekijänä

Tänä keväänä kaksoistutkinnosta (YO-Media-assistentti) valmistunut Tiina Laine Kauhajoelta aloittaa Leader Suupohjan kesätyöntekijänä kesäkuun alussa. Tiina on opiskelu-urakan ohella toiminut aktiivisesti Kauhajoen nuorisovaltuustossa sekä Kauppaoppilaitoksen oppilaskunnan hallituksessa.

-Harrastan valokuvaamista, lukemista ja kirjoittamista. Lisäksi olen harrastanut neljän vuoden ajan painonnostoa, mutta se on jäänyt tauolle opiskelukiireiden vuoksi, kertoo Tiina. Hän on innostunut monipuolisesta työnkuvastaan Leader Suupohjassa ja toimialueen eri kunnissa.

-Työtehtävä sisältää toimistotöitä sekä hankekohtaisia toimia liittyen mm. viestintään. Saamme varmasti myös ideoita, mitä kehittämiskohteita omalta kotiseudulta löytyy, sanoo toiminnanjohtaja Paavo Mattila.


 Tiina Laine 

 

TULE MUKAAN kehittämään kotiseutuasi ja liity Leader Suupohjan jäseneksi!

Leader Suupohja käynnisti kesän ajaksi (1.5.-4.9.2016) JÄSENKAMPANJAN, joka huipentuu valtakunnalllisella Leader viikolla elo-syyskuun vaihteessa.

Kampanjan aikana Leader Suupohjan jäsenten kesken arvotaan joka kuukausi kesätekemistä, mm. kaksi pallogrilliä ja viisi Mölkky-peliä. Kaikille kampanja-aikana jäseneksi liittyville annetaan liittymislahjana Leader -tuubihuivi. Seuraa ilmoitteluamme nettisivuilla ja Facebookissa. Helpoiten voit liittyä jäseneksi täyttämällä kaavakkeen sähköisesti: http://www.leadersuupohja.fi/jasenlomake

Jäsenmaksut:

Yksityiset 10€/vuosi
Yhdistykset/yhteisöt 35€/vuosi
Yritykset 35€/vuosi
Kunnat 170€/vuosi
Kannatusjäsen (yksityinen) 85 €/vuosi
Kannatusjäsen (yhteisö) 255€/vuosi

 

 

   

Kylien ja yhdistysten markkinat Kurikan torilla 16.7.2016 klo 13-16

Kylien ja yhdistysten markkinat on upouusi tapahtuma, joka sisältyy uudistuneeseen ”Livin in a Kurikka- Haku Päällä”- festivaaliin. Kylien markkinat järjestetään festarin yhteydessä 16.7.2016. Kylien markkinoille odotetaan kyläyhdistyksiä, nuorisoseuroja, metsästysseuroja, senioriyhdistyksiä, harrastusyhdistyksiä jne. esittelemään toimintaansa. Esiteltäväksi käyvät esim. kylien tapahtumat, nähtävyydet, harrastusmahdollisuudet, kokoontumis- ja juhlatilat ja vaikkapa tontit. Markkinoilla myös mahdollisuus pienimuotoiseen myyntitoimintaan. Esiintymislavakin on vapaa musiikki-, runo- tai teatteripläjäyksille!
Kylien markkinoilla on mahdollisuus tutustua toisiin yhdistyksiin ja verkostoitua tekemään yhdessä. Yhdistyksille on varattuna omat pöydät ja markkinoille tulo on täysin maksutonta. Lisäksi osallistuvien yhdistysten kesken arvotaan lippuja Haku päällä- tapahtumiin. Markkinoilla on esiintymislava ja kunnon äänentoisto. Yhdistyksen voivat käydä esiintymislavalla kehumassa kyläänsä, tuoda musiikki- tai näytelmäkulttuuria esille, pläjäyttää vaikka runon tai stand up-vetäisyn.

- Kylien yhdistyksillä on tärkeä rooli kylien hyvinvoinnille, vaikka tätä arvokasta toimintaa ei aina itse ymmärrä arvostaa. On tärkeää saada tätä työtä framille, Kylille-hankkeen vetäjä Tuija Takamäki sanoo.

Kylien markkinat kykeytyy saumatta Haku päällä-festivaalin uuteen ilmeeseen, joka korostaa nyt kotiseuturakkautta, eli Livin in a Kurikka.

Kurikan, Jurvan ja Jalasjärven kylien yhdistykset, lähtekää mukaan esittelemään kyläänne, yhdistystänne ja toimintaanne! Ilmoita yhdistyksesi mukaan tapahtumaan 17.6 mennessä, tuija.takamaki@leadersuupohja.fi tai 040 7055 801.

 

Kärjenkosken ja Myrkyn kylät Kristiinan markkinoilla

 

 

Leader Suupohjan hallitus mukana KEVÄTKYLVÖISSÄ

Leader Suupohjan hallitus kokoontui Leader Liiverin toimistolla Ilmajoella 14.5.2016. Aamupäivällä oli kaikkien Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien hallituksille ja työntekijöille yhteinen KEVÄTKYLVÖ-koulutustilaisuus ja iltapäivällä sitten ryhmien hallitukset kokoontuivat tarpeen mukaan.

Leader Suupohjan hallituksen kokouksessa myönteisen rahoituspäätöksen sai Komsin Kyläseura ry:n hanke Komsi saunoo. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tekee hankkeelle vielä laillisuustarkastuksen ja myöhemmin virallisen rahoituspäätöksen.

VIRE-rahoitusta myönnettiin Rasti-Kurikka ry:lle ja Horon Nuorisoseura ry:lle.

Yhdistyksen varapuheenjohtajaja jatkaa Pirjo-Liisa Ketola.

Seuraava hallituksen kokous on 16.6.2016 ja hankkeiden pitää olla jätettynä tuota kokousta varten joko Hyrrä-järjestelmään tai paperisena toimistolle 2.6.2016 mennessä.

Hallituksen kokouspäivämäärät syksyn osalta päätettiin kokouksessa myös ja ne ovat 30.8., 27.9., 25.10., 29.11. ja 20.12. Muutoksia päivämääriin saattaa tulla ja niistä ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla ja facebookissa. Hankehakemusten tulee olla valmiina Hyrrä-järjestelmässä tai paperisena yhdistyksen toimistolla kokousmateriaalia varten kahta viikkoa ennen kokouspäivää.  

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien hallitukset ja toimistojen väkeä Kevätkylvöissä Ilmajoella

 

Vuoden 2016 viralliset rahoituspäätökset

Leader Suupohjan hallituksen hyväksymistä hankkeista 13 on saanut virallisen rahoituspäätöksen Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta.

Päätöksen saaneet yritystuet:

HiljaHelena Ky, Kurikka
Erikoismaalaus N. Myllymäki, Kauhajoki
Lakeus Design Oy, Kauhajoki
Sirpa Hasunen, Kauhajoki
Koneistamo Kivelä Ky, Kurikka
Rintaluoma Oy, Teuva
Mad Devil, Kauhajoki

Päätöksen saaneet hanketuet:

Teuvan Rivakka ry: Pappilankankaalle liikunnasta iloa, Teuva
Jyryn Kyläyhdistys ry: Grillikota, Kurikka
Etelä-Pohjamaan Nuorisoseura ry: Kulttuuribuumi!, Suupohja
Nummiska Tiimi ry: Nummiska 2015, Kauhajoki
Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy: Alihankintayritysten toimintaedellytysten parantaminen, Suupohja
Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä: Kulttuurikylpy, Suupohja

Hanke- ja yritystukien haku ja hanketukien päätökset tapahtuvat sähköisenä Hyrrässä.
Sähköinen maksuhaku avautuu kesäkuussa, lupaa Mavi. Yritystukipäätökset tehdään paperisina. 
Maksua haetaan lomakkeella 3315. 

 

 

 

Toimisto on kiinni kesälomien takia 11.7. - 31.7.2016. Hyvää ja rentouttavaa kesää! 

 

Seuraa Leader Suupohjaa seuraavista kanavista:

www.leadersuupohja.fi
www.facebook.com/suupohjankehittamisyhdistys
twitter.com/sky_ry
www.instagram.com/leadersuupohja
www.facebook.com/groups/seikkailesuupohjassa
youtube