19.2.2018 Kaikkien kansainvälisyys -infotilaisuudet

Kansainväliset kokemukset kiikarissa? Mitä mahdollisuuksia? Mistä lähteä liikkeelle?

Leader Suupohjan järjestämässä Kaikkien kansainvälisyys -infotilaisuudessa saat askelmerkkejä oman toiminnan kansainvälistämiseen eri keinoin. Tule hakemaan tietoa ja kuulemaan muiden kokemuksista!

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ilmoittautumiset 5.3.2018 mennessä mirka.maki-kala@leadersuupohja.fi tai p. 0400 474 880.

JaaTulosta

6.2.2018 Yhdistysten markit mallikelpoisiksi

Onko yhdistyksenne ulkoalue toimiva ja viihtyisä? Kaipaisiko alueen parantaminen ideoita ja näkökulmia? Leader Suupohja kartoittaa alueensa yhdistysten tarpeita käynnistääkeseen uuden pihoihin ja ulkotiloihin keskittyvän hankkeen.

Hanketta on valmisteltu käymällä läpi vuosien aikana yhdistyksen toiminta-alueelta nousseita ympäristön kehittämisideoita. Nyt haetaan erityisesti yhdistystoimijoiden näkemyksiä siitä, miten heidän alueidensa ulkotiloja voisi kehittää. Hankkeessa kokonaisuuksina voivat olla esimerkiksi yhdistysten kylätalot, nuorisoseurat, rannat, lahtimajat, yhteiset viheralueet, luontokohteet, luontoreitit, kulttuuriympäristöt ja niin edelleen. Hankkeessa voidaan tehdä esimerkiksi kylätalon pihasuunnitelma, parantaa yhteisen alueen toiminnallisuutta sekä etsiä ratkaisuja haastavampienkin kohteiden hyödyntämiseksi.

Aihealueiden ja kehittämistarpeiden kartoittamiseksi Leader Suupohja on käynnistänyt yhdistystoimijoille suunnatun kyselyn. Hankkeen sisältö muotoillaan kyselyn vastausten perusteella niin, että se vastaa mahdollisimman laajasti alueen tarpeita.

Käy vastaamassa kyselyssä, millaisiin kokonaisuuksiin teidän yhdistyksessänne kaivattaisiin ympäristösuunnittelun ammattilaisen apua ja näkemystä.

Vastausaikaa on 11.2. asti. Vastauksista riippuen hanke pyritään käynnistämään kesän 2018 aikana.

JaaTulosta

25.1.2018 Miten valmismatkalainsäädäntö tulee muuttumaan? -koulutus

Miten valmismatkalainsäädäntö tulee muuttumaan? -koulutus on matkailutoimijoille ja asiasta kiinnostuneille suunnattu tietopaketti. Koulutus järjestetään 13.2.2018 Parkanon Opintotalolla (Sepänkatu 4, 38700 Parkano)

Koulutustilaisuuden taustalla on se, että koko matkailuala on tällä hetkellä monenlaisten myllerrysten kourissa. Valmistuva matkapakettilainsäädäntö tulee koskemaan monia yrityksiä, jotka eivät ole nykyisen valmismatkalainsäädännön piirissä.

Tilaisuudessa kerrotaan, minkälaisia uusia velvoitteita ja vakuusvaatimuksia tämä EU:n pakettimatkadirektiiviin perustuva lainsäädäntö tuo matkailuyrityksille vuonna 2018.

Uudistuksen myötä päivitetään niin valmismatka- kuin valmismatkaliikelaki. Matkanjärjestäjän vastuut lisääntyvät uudistuksen myötä. Vakuuden on jatkossa katettava myös tietyt välitystilanteet.

Suuria muutoksia matkailualan lainsäädäntöön – alan etujärjestön Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) paketti uudistuksista yhdellä kerralla.
Luennoitsijoina toimii SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Tilaisuus on maksuton. Muistathan ilmoittautua 8.2.18 mennessä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: kirsti.vuori(at)leadersuupohja.fi tai puh. 040 861 5175

Tilaisuuden järjestää: Lauhanvuori Geopark matkailupalvelujen kehittämishanke.

Koulutuksen tapahtumasivu Facebookissa

JaaTulosta

15.12.2017 Aitoja makuja ja arjen hemmottelua Valkoisessa Puussa

Valkoinen Puu on Kirsi ja Mark Heidtin perustama lifestyle-yritys, joka tarjoaa asiakkailleen käsityönä tehtyjä amerikkalaisia kakkuja, leivonnaisia sekä keramiikkaa. Valkoisen puun Cafe&Shopit palvelevat asiakkaita Kauhajoella ja Seinäjoella.

- Helli arkeasi. Kahvitteluhetki voi olla kokonaisvaltainen elämys, joka hellii kaikkia aisteja. Tämä on kiteytettynä se, mitä haluamme asiakkaillemme tarjota, toteaa kahvila- ja markkinointipäällikkö Sirkku Ylikoski.

- Meille tullaan tuotteiden maun takia, mutta on hienoa tarjota lisäarvoa kahvilakokemukselle myös muilla tavoin. Kaunis miljöö ja sisustus, taustamusiikki, ystävällinen ja huomioonottava palvelu ja kiireettömyyden tuntu. Asiakkaat ovat laatutietoisia. He haluavat satsata elämyksiin, eivät niinkään tavaraan. Tuotteen ’paketoinnilla’ on suuri merkitys, jatkaa toimitusjohtaja Kirsi Heidt viitaten kahvilakokemuksen viemiseen kaikkien aistien tasolle.

Valkoinen Puu suosii tuotteissaan lähellä tuotettuja raaka-aineita. - Luomuspeltti, kananmunat, marjat ja lihat tulevat kaikki lähituottajilta Suupohjan alueelta, kertoo Ylikoski. Yrityksen omissa private label -tuotteissa on niissäkin hyödynnetty paikallisia raaka-aineita.

Kauhajoella kahvila sijaitsee 130 vuotta vanhassa kotiseututalossa, jonka peruskorjaukseen ja kunnostukseen Kauhajoki-seura on saanut tukea Leader Suupohjasta. Myös Valkoisen puun yritystoimintaa on kehitetty Leader-varoin. – Aiemmin saimme yritystukea ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen, ja tänä vuonna liikuteltavin konttikahviloiden, Coffee Boxien, suunnittelua ja toteutusta on vauhditettu yritysinvestointituella.

Valkoisen Puun Coffee Box

Valkoisen Puun Coffee Box.

Valkoinen Puu on menneinä kesinä palvellut asiakkaita telttakahvilassa muun muassa Provinssissa, Pori Jazzeilla ja Kauhajoen Ruokamessuilla.

- Telttakahvilan pystytys vei aikaa. Coffee Boxit, joissa työskentelytilaa on enemmän ja joihin tulee mm. lämmin vesi, ovat helpottaneet työskentelyä ja tuoneet mahdollisuuden palvella asiakkaita entistä paremmin ja tyylikkäämmin. Nyt myös festareilla ja tapahtumissa voi nauttia korkeatasoisesta ja visuaalisesti kauniista kahvilakokemuksesta, iloitsee Heidt.

Suosituimmat joululahjat ovat maistuvia.

Valkoisen Puun shopista löytyy monta varteenotettavaa joululahjaideaa. Lähiruoka- ja delituotteiden lisäksi löytyy itsevalmistettua keramiikkaa.

Valkoisen Puun joulusuklaat    Winter Wassail

 

 

 

 

 

 

 

 

-Suosituimmat joululahjat ovat maistuvia, vinkkaa Heidt esitellen vaihtoehtoina Valkoisen puun kauniisti pakattua suklaata, luomuspelttipipareita sekä amerikkalaista glögin vastinetta Winter Wassail -talvijuomajauhetta, joka sopii loistavasti yhteen paikallisen kolmen marjan mehun kanssa.

JaaTulosta

7.12.2017 Leader Suupohjalle lisää rahaa paikalliseen kehittämistoimintaan

Leader Suupohja palkittiin menestyksekkäästä maaseudun kehittämistyöstä Maa- ja metsätalousministeriön kehystarkistuksessa. Lisäkehystä myönnettiin alueella tehtävään yritysten ja hankkeiden tukemiseen yhteensä noin 200 000 euroa.

Lisärahoitus mukaan lukien vuoden 2018 julkinen rahoituskehys nousee noin 1,2 milj. euroon. Tuolla summalla rahoitetaan lähes kolmen miljoonan euron hankkeet.

– Toteutuneista ideoista hyötyy koko alue, ja lisärahoituksen ansiosta kehittämisaktiivisuus pysyy ja paranoo, iloitsee Leader Suupohjan toiminnanjohtaja Paavo Mattila. Tällä ohjelmakaudella Leader Suupohjan toiminta-alueella on tuettu 11 alkavaa yritystä. Yrityksille perustamis- ja investointitukia on myönnetty yhteensä 1,3 milj. euroa. Yhteisöjen yleishyödyllisiä kehittämis- ja investointihankkeita puolestaan on rahoitettu 2,9 milj. eurolla. Lisäksi hankkeisiin tulee lähes aina myös yksityistä rahoitusta.

Suupohjan lisäksi myös muut eteläpohjalaiset Leader-ryhmät menestyivät arvioinnissa. Etelä-Pohjanmaan alueelle tullut lisäkehyspotti oli yhteensä reilut miljoona euroa. Maa- ja metsätalousministeriön kehystarkistuksessa lisäkehystä haki 46 Leader-ryhmää ja sitä myönnettiin 24 ryhmälle yhteensä reilut 7 milj. euroa (EU +valtio).

Leader-ryhmät ovat paikallisia kehittämisyhdistyksiä, joita on Etelä-Pohjanmaalla neljä, Suomessa 54 ja koko Euroopassa yli 2 000. Toiminta perustuu siihen, että paikalliset ihmiset ovat oman kotiseutunsa asiantuntijoita ja tunnistavat sen kehitystarpeet. Leader-ryhmät auttavat yrityksiä ja yhteisöjä niiden kehittämisideoiden kanssa ja parhaimmillaan tarjoavat myös rahoituksen.

Lisärahatiedote

JaaTulosta

8.11.2017 Haku Maaseudun Kasvupolulle

Eteenpäin haluavia maaseudun yrityksiä haetaan taas Kasvupolulle.

Haku KasvuOpenin Maaseudun kasvupolulle on nyt auki. Yritysten toimialaa ei ole rajattu, tärkeintä on halu kasvaa ja päästä eteenpäin. Hae mukaan tai haasta hakemaan mukaan!

Kasvuhaluisille maaseudulla sijaitseville yrityksille tarkoitettuun ohjelmaan, Maaseudun Kasvupolulle, voi hakea mukaan 10.12.2017 mennessä hakulomakkeella. Tällä kerralla kaikille hakeneille on tarjolla huippuasiantuntijoiden sparrausta ja verkostoitumista Kasvupajassa 14. helmikuuta 2018. Lisäksi tuomaristo valitsee 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä kahteen kiitoratapäivään.

Maaseutuverkosto on nyt toista kertaa mukana järjestämässä Maaseudun Kasvupolkua, jonka tarkoituksena on tukea yrityksiä kukoistukseen. Suomen pinta-alasta 95 prosenttia on maaseutua, joten potentiaalisia hakijoita riittää. Toimialaa ei ole rajattu. Edellisen Maaseudun Kasvupolun voittajat olivat liikkuva juomavalmistaja Mehukas Saikkonen & Sippola Isostakyröstä ja premium-lihatuottaja Finn Angus Osuuskunta Sotkamosta.

Maaseudun Kasvupolku on osa Kasvu Openia, Suomen suurinta kasvuhakuisten yritysten sparrauskilpailua.

Lisätietoja:

Maaseudun Kasvupolku – lue lisää ja hae mukaan
Verkostoasiantuntija Juha-Matti Markkola, verkostopalvelut, etunimi.sukunimi@maaseutu.fi, puh. 040 559 9412

JaaTulosta

8.11.2017 Millaisena näet Suupohjan? Osallistu kuvakilpailuun!

JaaTulosta

25.10.2017 Haemme kehittämissuunnittelijaa

Leader Suupohja hakee Kylille Ⅱ-hankkeeseen kehittämissuunnittelijaa.

Kehittämissuunnittelijan tehtävänä on viedä eteenpäin seuraavia teemoja kylissä: kansalaistaidot muuttuvassa maakunnassa, digitaalisuus palveluiden ja viestinnän välineenä, turvallisuus ja varautuminen sekä luonnon ja kulttuurin parhaat palat.

Tehtävä on määräaikainen ajalla 1.1.2018−31.12.2019.

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry on Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Kurikan ja Teuvan alueella toimiva maaseudun kehittämiseen erikoistunut Leader-ryhmä. Toteutamme alueella EU-osarahoitteista Leader-ohjelmaa. Toimintaamme kuuluu niin paikallisen, seudullisen kuin kansainvälisenkin kehittämistoiminnan hankkeistaminen järjestö-, julkisyhteisö- ja yrityspuolella. Yhdistys on eri tavoin osallisena alueen kehittämistoiminnassa vastaten myös alueen kylien ja yhteisöjen kehittämisestä. Yhdistyksellä on toimipisteet Kauhajoella ja Kurikassa.

Hakijalta edellytämme

 • korkeakoulututkintoa
 • hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
 • digiosaamista
 • innostusta kylien ja yhteisöjen kehittämiseen
 • omatoimisuutta ja itsenäistä työotetta
 • verkostoitumistaitoja
 • oman auton käyttömahdollisuutta
 • valmiutta ilta- ja viikonlopputöihin

Arvostamme lisäksi

 • kokemusta vaativista maaseudun kehittämis- ja hanketöistä
 • kuntien ja yhdistysten toimintaperiaatteiden tuntemusta
 • vahvaa paikallistuntemusta
 • kielitaitoa

Mikäli olet kiinnostunut avoimesta työpaikasta, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoivomuksineen 3.11.2017 klo 15.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jaana.peltoniemi@leadersuupohja.fi tai osoitteeseen Suupohjan Kehittämisyhdistys ry, PL 45, 61801 Kauhajoki merkillä ’kehittämissuunnittelija’.

Lisätietoja tehtävästä antaa Suupohjan Kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Paavo Mattila p. 0400 423 401 tai paavo.mattila@leadersuupohja.fi

JaaTulosta

18.10.2017 Leader Road Trip ja Avoimet ovet 28.10

Tervetuloa mukaan Leader Road Tripille ja tutustumiskohteiden avoimiin oviin lauantaina 28.10.2017 klo 9.30-13.30. Kiertoajelun tarkoituksena on esitellä Leader-rahoituksella saavutettuja tuloksia Suupohjassa. Tällä kertaa Road Trip ajellaan Kauhajoella ja Kurikassa.

Bussikyyditys kohteesta toiseen on ilmainen, ja bussilla matkaaville tarjoamme Road Trip -aamupalan. Ilmoittautumiset 24.10 mennessä mirka.maki-kala@leadersuupohja.fi tai p. 0400 474 880.

Voit tutustua Road Tripin kohteisiin myös omatoimisesti avoimien ovien aikataulun mukaan (ks. aikataulu oheisesta kuvasta).

Lähtö klo 9.30 teknologiakeskus Logistiasta

klo 9.45-10.15 Kauhajoen Moottorikerho ry, Sotkan Moottoristadion

klo 10.30-11.00 Radio Scoop, Kauhajoen Evankelinen opisto

klo 11.15-11.45 Kurikan PunttiKlubi KPK ry, Kurikka

klo 12.10-12.40 pieneläinkrematorio Aarnituuli ja kynttilän valmistaja Punatuli Oy, Kauhajoki

Paluu teknologiakeskus Logistiaan viimeistään klo 13.30

 

Klikkaa kuva auki!

JaaTulosta

6.9.2017 Hankesuunnittelija haussa

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry ja Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry hakevat yhteistä HANKESUUNNITTELIJAA ”Lauhanvuori GeoPark -alueen palvelujen kehittäminen” -hankkeeseen.

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry on Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Kurikan ja Teuvan alueella toimiva maaseudun kehittämiseen erikoistunut Leader-ryhmä. Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n toimialueeseen kuuluvat Honkajoki, Ikaalinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kihniö, Merikarvia, Parkano, Pomarkku ja Siikainen.

Lauhanvuori GeoPark -alueen palvelujen kehittäminen -hankkeen tavoitteena on mm. parantaa alueen matkailutoimijoiden palveluntarjontaa, tiivistää heidän yhteistyötään, edistää viestintää ja markkinointia sekä luoda alueelle uusia matkailutuotteita ja -palveluita. Tavoitteena on ottaa käyttöön yhteinen digitaalinen tilausjärjestelmä, jonka avulla alueelle saapuvat matkailijat voivat löytää tarvitsemansa palvelut yhdeltä sivustolta.

Hankesuunnittelija vastaa hankkeen toimenpiteiden toteuttamisesta. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2018 saakka. Koeaika on neljä kuukautta. Sijoituspaikkana Kauhajoki.

Hakijalta toivomme
• kokemusta maaseudun kehittämis- ja hanketyöstä
• toiminta-alueen tuntemusta
• hyvää englanninkielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi

Hakijalta edellytämme
• tehtävään soveltuvaa koulutusta
• matkailualan tuntemusta
• hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
• omatoimisuutta ja itsenäistä työotetta
• auton käyttömahdollisuutta
• valmiutta ilta- ja viikonlopputöihin

Mikäli olet kiinnostunut avoimesta työpaikasta, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveen kera maanantaina 18.9.2017 klo 15 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jaana.peltoniemi(at)leadersuupohja.fi tai postitse Suupohjan Kehittämisyhdistys ry. PL 45, 61801 Kauhajoki, merkinnällä HANKESUUNNITTELIJA.

Lisätietoja tehtävästä antavat:
Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n kehittämispäällikkö Hanna-Leena Pihlajaniemi, p. 040 536 8404, hanna-leena.pihlajaniemi(at)leadersuupohja.fi

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Paavo Mattila, p. 0400 423 401, paavo.mattila(at)leadersuupohja.fi

Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto, p. 050 589 6269, juha.vanhapaasto(at)kankaanpaa.fi,

www.leadersuupohja.fi
www.aktiivinen.fi

JaaTulosta

« Edelliset 10   Seuraavat 10 »