29.5.2018 Kehittämissuunnittelija haussa!

Leader Suupohja hakee kehittämissuunnittelijaa vastaamaan tehtäväkokonaisuudesta, johon kuuluvat Kiikarissa kansainvälisyys -hankkeen toteutus, yhdistyksen tiedotustoiminta ja Leader-ohjelman hanke- ja maksatustoimet.

Kehittämissuunnittelijan tehtävä on määräaikainen ajalla 1.8.2018-30.11.2019. Koeaika on neljä kuukautta. Sijoituspaikkana pääasiallisesti Kauhajoki.

Hakijalta edellytämme:
• tehtävään soveltuvaa koulutusta (korkeakoulututkinto)
• kokemusta kehittämis- ja hanketyöstä
• hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja
• hyvää suomen ja englannin kielen taitoa (suullinen ja kirjallinen)
• omatoimisuutta ja itsenäistä työotetta
• valmiutta ilta- ja viikonlopputöihin sekä matkustamiseen
• oman auton käyttömahdollisuutta

Lisäksi arvostamme:
• toiminta-alueen tuntemusta
• tiimityötaitoja
• julkishallinnon verkkopalvelujen tuntemusta

Vapaamuotoisen hakemuksen ansioluettelon ja palkkatoiveen kera voi lähettää 11.6.2018 klo 15 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jaana.peltoniemi@leadersuupohja.fi tai postitse Leader Suupohja, Teknologiapuisto 1, 61800 Kauhajoki. Merkinnäksi hakemukseen 'Kehittämissuunnittelija'.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Paavo Mattila
paavo.mattila@leadersuupohja.fi, p. 0400 423 401

JaaTulosta

4.5.2018 Maisemasuunnitelmat markeille

Leader Suupohjan alueella on alkanut yleishyödyllisten yhdistysten ympäristöjen ja ulkotilojen parantamiseen keskittyvä Pihat ja pientareet -hanke. Nyt haussa ovat yhdistykset, jotka haluavat kohentaa toimintaympäristöjään, kuten kylätaloja, nuorisoseuroja ja muita kokoontumistiloja, rantoja, grillikotia, lahtimajoja, yhteisiä viheralueita, luontokohteita ja -reittejä, urheilualueita, kulttuuriympäristöjä ja niin edelleen. Yhdistyksillä on mahdollisuus hakea omalle alueelleen maisemasuunnitelmaa, joka laaditaan yhteistyössä maisemasuunnittelun ammattilaisen kanssa.

Hanketta vetää ympäristösuunnittelija Reetta Yli-Hynnilä, jonka johdolla lähdetään miettimään kunkin alueen vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Yhdistyksen toiveita ympäristöstään mietitään myös tulevaisuuteen: ”Miten haluamme käyttää aluetta tulevaisuudessa?” Maisemasuunnitelmat laaditaan yhdistysten omien toiveiden ja kehitysajatusten mukaan. Hankkeen edetessä kohteiden muutostöille etsitään myös rahoitusmahdollisuuksia, jotta isommatkin investoinnit ympäristöön olisivat mahdollisia.

Yhdistysten kanssa tehtävät suunnitelmat pyritään laatimaan niin, että ne on mahdollisimman helppo toteuttaa. ”Pyrkimyksenä on, että hankkeessa tuotettuja maisemasuunnitelmia päästäisiin toteuttamaan tulevalla teemahankkeella vuoden 2019 aikana”, toteaa Reetta Yli-Hynnilä.

Haku hankkeeseen on auki Leader Suupohjan sivuilla 20.5. saakka. Hakujakson jälkeen mukaan valitaan 15 yhdistystä ja aloitetaan suunnittelutyöt jo kesän 2018 aikana. Hae mukaan!

Lisätietoja:

Reetta Yli-Hynnilä
Ympäristösuunnittelija
Pihat ja pientareet -hanke
reetta.yli-hynnila@leadersuupohja.fi
+358 (0)40 171 5600

Paavo Mattila
Toiminnanjohtaja
paavo.mattila@leadersuupohja.fi
+358 (0)400 423 401

JaaTulosta

5.4.2018 Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n vuosikokous 12.4.2018

Tervetuloa Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n vuosikokoukseen

Aika: torstaina 12.4.2018
klo 18.30-19.00 yhteisöjen edustajien valtakirjojen tarkistus ja kahvitarjoilu
klo 19.00 vuosikokous

Paikka: Kulttuuritalo Orrela / kokoustila Oiva, Teuva
(Porvarintie 51, 64700 Teuva)

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n hallitus

Liitteet:

  1. Yleisen kokouksen kutsu
  2. Hallituksen vuosikertomus 2017
  3. Tilinpäätös 2017
  4. Tilintarkastuskertomus 2017
  5. Toimintasuunnitelma 2018
  6. Tulo- ja menoarvio 2018
  7. Valtakirja
JaaTulosta

28.3.2018 Pihat ja pientareet -hankkeeseen ympäristösuunnittelijaksi?

Leader Suupohja hakee ympäristösuunnittelijaa Pihat ja pientareet -hankkeeseen 1.5.2018 alkaen. Työtehtävä on määräaikainen 30.9.2019 saakka. Haku päättyy 3.4.2018 klo 15 mennessä Lue hakuilmoitus TE-palvelujen sivuilta

JaaTulosta

21.3.2018 Geopark digilehti luettavissa!

Lauhanvuori - Hämeenkangas Geoparkin ensimmäinen digilehti on valmistunut. Digilehti on paikallisten asiantuntijoiden ja kuvaajien taidonnäyte, ja lopullisesta tuotoksesta on vastannut BSTR Luova Konttori Oy.

Löydät lehden täältä.

Geoparkin pääteema suo on lehdessä vahvasti esillä. Esittelemme myös alueen luonto- ja matkailukohteita sekä kerromme alueen erikoisuuksista. Hyvinvointi ja hyvä olo on toinen Geoparkin kantavista teemoista, luonnosta ammennetaan hyvinvointia monella tavalla: liikkumalla, vain olemalla luonnossa sekä makujen kautta. Lopuksi voit kokeilla lajitietämystäsi luontovisan parissa. Antoisia lukuhetkiä!

JaaTulosta

13.3.2018 Inspiraation hakuun Supermessuille?

Kutkutteleeko ajatuksissa jo tulevan kevään puutarhatyöt? Saako lisääntyvä valo heräämään sisäisen sisustajasi? Houkutteleeko kesälomamatkailu kotimaassa? Muun muassa näihin teemoihin saa vinkkiä ja inspiraatiota Tampereella 20.-22.4.2018 järjestettäviltä Supermessuilta 2018.

Supermessujen uutuusteemana on tänä vuonna musiikkiin ja levyihin keskittyvä Platta. Lisäksi messuvieraille riittää kierrettävää ja fiilisteltävää muilla messuosastoilla, joita ovat Puutarha, Kotimaan matkailu, Desing- ja käsityötori sekä Keräily. Tänä vuonna myös Suupohja näkyy messuilla Kotimaan matkailua esittelevässä messuhallissa. Suupohjan osasto on osa näyttävää Visit Pohjanmaan yhteisosastoa.

Leader Suupohja järjestää messumatkan Tampereelle lauantaina 21.4.2018. Yhdistyksen (Suupohjan Kehittämisyhdistys ry) jäsenille edestakainen matka ja sisäänpääsy messuille on ilmainen. Muille matkan hinta on 20 euroa.

Bussi kohti Tampereen Messu- ja Urheilukeskusta starttaa la 21.4 klo 9 Teknologiakeskus Logistiasta Kauhajoelta. Paluu samaan osoitteeseen illalla noin klo 18 aikaan.

Ilmoittaudu messumatkalle pikapikaa, viimeistään 13.4.2018 mennessä sähköpostitse osoitteeseen mirka.maki-kala@leadersuupohja tai puhelimitse 0400 474 880. Kurkkaa messumatkan FB-tapahtumasivulle.

Supermessut

Huom! Suupohjan Kehittämisyhdistyksen henkilöjäseneksi voi liittyä 10 eurolla vuodeksi. Yhdistyksille jäsenyyden hinta on 35eur/vuosi. Messumatkalle jäsen yhdistyksistä tai -yrityksistä voi osallistua 2 henkilöä/yhdistys tai yritys. Lisätietoja jäseneksi liittymisestä osoitteessa http://www.leadersuupohja.fi/jasenlomake

JaaTulosta

12.3.2018 Tulevaisuuden kylä - miten se tehdään?

Nyt luodaan tulevaisuutta! Eteläpohjaiset kylät kokoontuvat huhtikuussa pohtimaan tulevaisuutta ja sen tekemistä. Sotemaku-muutokset tulevat muuttamaan myös kylien ja niissä asuvien ihmisten toimintaympäristöä ja palveluja.

Miten kylät ja yhdistykset voivat olla muutoksessa mukana, mitä kolmas sektori voi tehdä palvelujen tuottajana, hyvinvoinnin kasvattajana – entä jokainen aktiivinen kansalainen itse?

Tulevaisuuden kylä - miten se tehdään? -tilaisuudet järjestää Eteläpohjalaiset Kylät ry yhteistyössä maakunnan Leader-ryhmien ja muiden kumppanien kanssa. Yhteistyössä ovat mukana Etelä-Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa -hanke, Yhteinen keittiö -hanke, Ruralia-instituutin Yhteiskunnallinen yrittäjyys maaseudulla -hanke sekä UusiEp-maakuntavalmistelu.

Ilmoittaudu mukaan Etelä-Pohjanmaalla huhtikuussa pidettäviin tilaisuuksiin, joissa luotsataan kylien ja maaseudun tulevaisuutta. Asiantuntevat alustukset ja kunnolliset keskustelut, aloitetaan ruokailulla ja kahvitkin siemaistaan. Kauhajoella tilaisuus järjestetään torstaina 5.4 Ojalan Pakarin Vintillä.

Toivottavasti jokainen kylä ja yhdistys pistää edustajan paikan päälle! Ruokailun järjestämiseksi pyydetään ilmoittautumisia viimeistään viikkoa ennen tilaisuuksia.

Ilmoittautumiset TÄSSÄ LINKISSÄ

JaaTulosta

9.3.2018 Tuotteistetaan luontomatkailua – osallistu työpajaan!

Suomen luonto on saanut runsaasti kansainvälistä huomiota ja sen seurauksena kansainvälisten matkailijoiden määrä on kasvanut. Vaikutukset ovat näkyneet matkailukeskusten ulkopuolella, syrjäisimmilläkin alueilla, kasvavina matkailijavirtoina. Kysyntä on kasvanut, mutta kiinnostavia ja myytäviä tuotteita on vähän tarjolla.

Lauhanvuori Geopark matkailupalvelujen kehittämishanke järjestää ma 26.3.2018 klo 8.30-16 luontomatkailutuotteiden työpajan Jämin luontokeskuksessa.

Valmentajana työpajassa toimii Visit Finland Akatemian valmentaja Pirjo Räsänen, joka on erikoistunut luontomatkailuun ja sen tuotteistamiseen. Hänen palveluitaan ovat käyttäneet Visit Finland, isot matkailukeskukset mutta myös mikroyritykset.

Työpaja on tarkoitettu matkailualan yrittäjille ja -toimijoille, mutta myös muille aiheesta kiinnostuneille ideanikkareille.

- Tule mukaan avoimin mielin ja tuo valmis tai idea-asteella oleva tuote mukanasi. Hiotaan se yhdessä paremmaksi ja asiantuntijan avulla lopulliseen muotoon. Päivän tuloksena valmiita Geopark -matkailutuotteita myytäväksi, rohkaisee hankesuunnittelija Kirsti Vuori.

Ilmoittautumiset tarjoiluihin liittyvine rajoitteineen 20.3.18 MENNESSÄ
Kirsti Vuori 040 861 5175, kirsti.vuori@leadersuupohja.fi Lauhanvuori Geopark matkailupalvelujen kehittämishanke

Geopark matkailutuotteiden työpaja – tapahtuma Facebookissa

 

JaaTulosta

7.3.2018 Kylille-hanke kartoittaa digitulkkauksen tarvetta! Vastaa digikyselyyn ja voita tabletti!

Digitaalisuuden hyödyt voivat olla merkittäviä etenkin maaseutualueilla. Tietoliikenne-verkkojen välittämien palvelujen avulla saavutettavuus paranee, etäisyydet katoavat, ajankäyttö tehostuu eivätkä fyysiset rajoitukset ole esteenä. Digitalisaatiota pidetään elinehtona sille, että maaseudulla voidaan jatkossakin asua. Kun palvelut, opiskelu tai työ eivät ole paikkaan sidottuja, on aktiivinen elämä ja kylien elinvoiman kehittyminen mahdollista missä tahansa.

Kylille II hankkeen tavoitteena on edistää sähköisten palveluiden kehitystä ja käyttöönottoa. Kun tekniset laitteet ja sähköiset palvelut lisääntyvät ja kehittyvät, vaatii se kansalaisilta yhä enemmän tietoa, osaamista ja rohkeutta ottaa käyttöön uusia välineitä ja hyödyntää uusia palvelu- ja asioimismahdollisuuksia. Tarve henkilökohtaiselle neuvonnalle on suuri ja tarvitaan digitulkkausta eli opastusta digitaalisten välineiden ja palveluiden käyttöön. Palveluiden kehittämiseen tulee ottaa mukaan asukkaat – maaseudulla on totuttu tekemään talkoilla isojakin asioita. Maaseudulla aktiiviset yhdistykset voivat toimia digitulkkeina palveluiden kehittäjien ja maaseudun asukkaiden välillä.

Hankkeen toimesta toteutetaan ns. kiertäviä digikahviloita kylien kokoontumistiloihin. Digikahvilat toimivat matalan kynnyksen oppimispaikkoina ja henkilökohtainen neuvonta jalkautetaan lähelle asukkaita. Digikahviloissa on saatavilla henkilö- ja laitekohtaista neuvontaa ja niissä voidaan näyttää käytännön esimerkein, miten uudet asiointitavat toimivat. Tavoitteena on, että matalan kynnyksen kokemukset lisäävät asukkaiden kiinnostusta ottaa käyttöön uusia digitaalisia välineitä ja palveluita sekä erilaisia mobiilisovelluksia.

Maaseudun palveluiden kehittämiseksi tarvitaan tietoa asukkaiden tarpeista ja halukkuudesta ottaa käyttöön uusia palveluratkaisuja. Tarvekartoituksen perusteella pidetään erilaisia tilaisuuksia ja koulutuksia, esim. laitteiden ja ohjelmien perusosaaminen, sähköpostin käyttö, tietoturvallisuus, mobiiliyhteydet, erilaisten ohjelmien käyttöopastus, pilvipalvelut ja/tai virtuaaliset harraste- tai kyläpäivät.

Tämän lyhyen kyselyn avulla on tarkoitus selvittää, millaisia digitaalisia palveluja ihmiset ja yhdistykset käyttävät, mikä tekee niiden käytöstä haasteellista, millaisia palveluja vielä tarvitaan ja mihin tarvitaan lisäopastusta. Vastausten perusteella toteutetaan vähintään viisi erilaista neuvontakokonaisuutta (esim. ikäihmisten perusosaaminen, sähköpostin käyttö, tietoturvallisuus, mobiiliyhteydet, pankkiohjelmien käyttöopastus, digitaaliset terveyspalvelut, pilvipalvelut).

Vastaa kyselyyn 15.3.2018 mennessä. KYSELYYN VASTANNEIDEN KESKEN ARVOTAAN TABLETTI! KYSELYÄ SAA JAKAA!!
Linkki kyselyyn löytyy TÄSTÄ.

JaaTulosta

26.2.2018 Nyt etsitään Suomen älykkäintä kylää!

Suomen älykkäin kylä -kilpailussa haastetaan kyliä katsomaan tulevaisuuteen ja kehittämään palveluja älykkäästi.

Miten maaseudun kylien palveluja voidaan parantaa ja innovatiivisuutta ja yhteistyötä lisätä? Miten se tehdään kestävän kehityksen mukaisesti ja siten, että palvelut ovat kaikkien ulottuvilla? Miten eri ikäluokat ja eritaustaiset ihmiset saadaan mukaan toimimaan ja osallistumaan?

Suomen älykkäin kylä -kilpailussa etsitään nyt kyliä, jotka eniten ja älykkäimmin kehittävät palvelujaan esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, energian, liikkuvuuden, lähiruuan, vähittäismyynnin, harrastustoiminnan ja kulttuurin aloilla. Mukaan haastetaan kyliä, joilla on tahtoa ja tarvetta lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta.

Suomen älykkäin kylä -kilpailun järjestää Suomen maaseutuverkosto (maaseuturahasto) yhteistyössä rakennerahastojen (ESR, EAKR), meri- ja kalatalousrahaston, liikenne- ja viestintäministeriön, Maaseutupolitiikan neuvoston, Kuntaliiton ja Suomen Kylät ry:n kanssa.

Suomen älykkäin kylä -kilpailuun mukaan tuleville on tarjolla ohjausta, ideoita, vertaistukea, verkostoitumisen mahdollisuuksia ja näkyvyyttä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Älykkäät kylät on yhteinen teema Euroopan unionissa.

Suomen älykkäin kylä -kilpailu on nyt auki ja siihen voi ilmoittautua Maaseutu.fi/suomenalykkain -sivuilta löytyvästä linkistä. Ilmoittautuminen on auki elokuun 2018 loppuun saakka. Mukaan kannattaa kuitenkin tulla jo nyt, sillä jo keväällä kylille on tarjolla esimerkiksi webinaareja ja keskusteluja. Suomen älykkäin kylä valitaan asiantuntevan raadin päätöksellä vuoden 2019 lopussa.

Lisätietoja:
www.maaseutu.fi/suomenalykkain

JaaTulosta

« Edelliset 10