7.3.2017 KIERTÄVÄ KAHVILA - tietoa, taitoa ja yhdessäoloa! 16.3.2017 Isojoella

Tervetuloa 16.3.2017 Kiertävään kahvilaan Isojoen Vanhaankylään!
Pannu on kuumana Pikku-Filppulassa, osoitteessa Filppulantie 2, klo 18-20.
Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa, värikäs videoesitys Vanhankylän revyystä, isojokelaisten maahanmuuttajien kuvaesitys sekä tietoiskuja järjestävien hankkeiden palveluista ja toiminnasta Suupohjassa.
Maksuttomassa tapahtumassa on tarjolla kahvia, pullaa ja unkarilaisia leivonnaisia.
Tapahtuman järjestävät Kulttuurikylpy-, Digitaalinen maaseutu-, Kylille- , Kotiseutu kotoisaksi- ja Kulttuuribuumi-hankkeet.

KIERTÄVÄ KAHVILA
- tietoa, taitoa ja yhdessäoloa!

Lisätiedot: Tuija Takamäki, Leader Suupohja, Kylille-hanke, 040 7055 801 tai Helmi Tuominen SEK, Kansainvälisyyskeskus INKA, 046 851 4619
Osoite:
Filppulantie 2
64810 Isojoki

JaaTulosta

9.2.2017 "Aina oppii uutta, kun lähtee kylille"

Järjestötoiminta ja erityisesti yhteisöllisyys järjestötoiminnassa on suuri voimavara ihmisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden lisääjänä. Hyvä ja toimiva yhdistys toimii sosiaalisena yhteisönä jäsenilleen.

Suupohjan alueeltakin löytyy vahvaa yhdistystoimintaa ja talkoohenkeä, joka pitää kylät ja asuinympäristömme elinvoimaisina ja viihtyisinä ja luo mahdollisuuden myös uudenlaisten toimintamallien kehittelyyn ja kokeiluun.

Kylille-hanke tukee kyliä ja yhdistyksiä mm. järjestämällä monenlaista koulutusta ja erilaisia tilaisuuksia, joista kerrotaan lisää tässä tiedotteessa.

Lähitulevaisuuden tapahtumia mm.

  • Yhdessä enemmän 16.2.2017 klo 18 - 21 Pakarin Vintti, Kauhajoki
  • Kiertävä Kahvila - seuraavat illat 16.3.2017 Vanhakylä, Isojoki ja 28.3 Pappilankangas, Teuva
JaaTulosta

12.8.2016 Lähde mukaan syysretkelle 11.9.2016 !

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke järjestää opintomatkan Lauhavuoreen ja Satakuntaan sunnuntaina 11.9.2016

Matkalle kutsutaan mukaan kylätoimijoita, kylien tapahtumien järjestäjiä, luontomatkailuväkeä ja muita kiinnostuneita.

Alustava ohjelma:

8:00 Lähtö Päivölän Citymarketin parkkipaikalta (Väinämöinen 2, Seinäjoki)
9:00 Pysähdys Kauhajoella Teknologiakeskus Logistian pihallaq (Teknologiapuisto 1, Kauhajoki)
10:00–11:30 Nälkähinen / Marian Luontoateriat, Isojoen Lauhavuori. Tutustuminen luontomatkailukohteeseen ja Geopark-projektin esittely. Kahvit ja voileivät.
13:15–16:00 Leineperin Ruukki, Ulvila. Tutustuminen ruukkimiljööseen, sen käsityöpajoihin ja myymälöihin. Mahdollisuus tehdä ostoksia syysmarkkinoilta. Ruokailut omatoimisesti.
17:15–18:15 Tykköön kylätalo, Jämijärvi. Kylätalon ja sen toiminnan esittely, tietoa kyläyhdistyksen Leader-hankkeista. Kahvit suolapalan kera.
noin klo 19 paluu Kauhajoella ja noin klo 20 paluu Päivölän Citymarketin parkkipaikalle.

Ensimmäinen tutustumiskohteemme on Lauhavuoren kansallispuisto ja sen alueella toimiva Marian Luontoateriat. Yritys järjestää tilauksesta elämyksellisiä ruokailuja mm. riihiravintolassa ja laavulla. Nälkähisessä saamme myös tietoa Geopark-projektista. Metsähallituksen koordinoiman hankkeen tavoitteena on kehittää ja rakentaa alueen toiminnot kansainväliseen Geopark -kriteerien tasolle.

Lauhavuoresta suuntamme Ulvilan Leineperiin, jonka vanhan ruukkimiljöön ovat vallanneet käsityöpajat, näyttelytilat ja myymälät. Alueella järjestetään vuoden aikana useita tapahtumia.

Viimeinen kohteemme on Tykköön kylätalo Jämijärvellä. Vuonna 2011 valmistunnut hirsirakenteinen kylätalo on ahkerassa käytössä ja vaatii aktiivisuutta myös sen toimintaa pyörittäviltä kylätoimijoilta.

Katso lisätietoa kohteista:

http://www.luontoateriat.fi/
http://www.leineperinruukki.fi/
http://www.tykkoo.com/

Kylille-hanke maksaa matkat ja kahvitarjoilut, muut mahdolliset ruokailut osallistujat maksavat itse.
50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta pääsee opintomatkalle mukaan. Mahdollisuus tulla kyytiin myös reitin varrelta, tiedustele ilmoittautuessasi.

Ilmoittautumiset 31.8. mennessä: tuija.takamaki@leadersuupohja.fi, 040 7055 801. 

    

Kuvan avautuu suurena pdf:nä, kun klikkaat kuvaa

JaaTulosta

7.7.2016 Toimistomme kesätauolla 11.-29.7.2016

Leader Suupohjan toimisto on suljettu 11.-29.7.2016 välisen ajan kesälomien takia.

TOIVOTAMME KAIKILLE OIKEIN HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ!

 

JaaTulosta

3.5.2016 TULE MUKAAN kehittämään kotiseutuasi ja liity Leader Suupohjan jäseksi, kampanja Facebookissa 1.5.-4.9.2016

Leader Suupohja käynnisti Facebookissa kesän ajaksi (1.5.-4.9.2016) JÄSENKAMPANJAN, joka huipentuu valtakunnalllisella Leader viikolla elo-syyskuun vaihteessa.

Kampanjan aikana Leader Suupohjan jäsenten kesken arvotaan joka kuukausi kesätekemistä, mm. kaksi pallogrilliä ja viisi Mölkky-peliä. Kaikille kampanja-aikana jäseneksi liittyville annetaan liittymislahjana Leader -tuubihuivi. Seuraa ilmoitteluamme Facebookissa. Helpoiten voit liittyä jäsenksi täyttämällä kaavakkeen

http://www.leadersuupohja.fi/jasenlomake

Jäsenmaksut:

Yksityiset   10€/vuosi

Yhdistykset/yhteisöt   35€/vuosi

Yritykset   35€/vuosi

Kunnat   170€/vuosi

Kannatusjäsen (yksityinen) 85 €/vuosi

Kannatusjäsen (yhteisö) 255€/vuosi

 

 

 

 

JaaTulosta

2.5.2016 Leader Suupohja on mukana Eurooppa-päivän vietossa 9.5 Seinäjoella ja 12.5 Kauhajoella

Seinäjoella ma 9.5

Valtakunnallinen Eurooppa-päivä 2016 järjestetään Seinäjoella maanantaina 9.5 pääkirjaston Apilan tiloissa. Teemana on Nuoret, työllisyys ja maahanmuutto.

Seuraa tapahtumasivua osoitteessa:

https://www.facebook.com/events/1710342812581523/

Suupohjassa to 12.5

Suupohjan oma Eurooppa-päivän tapahtuma järjestetään Kauhajoella torstaina 12.5.2016 klo 16.00–18.30 Suupohja-salissa (Oppitie 4). Eurooppa-päivää on vietetty ja juhlittu Suomessa jo 20 vuotta. Päätapahtuma järjestetään Helsingissä ja muita tapahtumia muilla paikkakunnilla mm. Seinäjoella. Samana päivänä vietetään myös J.V. Snellmanin päivää ja suomalaisuuden päivää.

Suupohjan tilaisuus nostaa esiin koulutusta ja työllisyyttä sekä kansainvälisyyttä ja maahanmuuttoa. Teemat ovat isoja kokonaisuuksia ja puhuttavat Suupohjan asukkaita. Meitä kaikkia, jotka olemme kiinnostuneita alueemme elinvoimasta, kehittämisestä ja hyvinvoinnistamme.

J.V. Snellman oli suomalainen kirjailija, sanomalehtimies ja valtiomies. Häntä pidetään kansallisfilosofinamme ja yhtenä tärkeimmistä kansallisista herättäjistä. Nyt on meidän aikamme toimia. Tule kuuntelemaan, mitä tämän päivän ’herättelijöillä’ on sanottavaa. Nyt herätellään suupohjalaisia ja laitetaan Suupohja Euroopan kartalle.

Juhlimme Eurooppa-päivää osallistuvilla puheenvuoroilla ja paneelikeskustelulla, sen ohessa nautimme musiikista ja maukkaista tarjoiluista. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille ja maksuton.

Tilaisuuden järjestävät Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä ja Kansainvälisyyskeskus INKA, Suupohjan ammatti-instituutti, Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulu ja Leader Suupohja.

 

 TERVETULOA TILAISUUKSIIN!

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Hanna-Leena Pihlajaniemi, puh. 040 536 404

JaaTulosta

15.4.2016 Vuosikokous palkitsi maaseudun kehittäjiä -Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Petri Piipari Kauhajoelta

Vuosikokouksen yhteydessä jaettiin ansiomerkkejä LEADER-toiminnassa ansioituneille. Maaseudun kehittäjien pronssiset ansiomerkit saivat tänä vuonna Tuija Takamäki Ilmajoelta, Markku Vanhanen Kauhajoelta ja Ilpo Saksa Teuvalta. Pronssisen ansiomerkin ansaitakseen tulee olla tehnyt vähintään 6 vuotta ansiokasta toimintaa kylätoiminnan tai Leader-ryhmän luottamus- tai toimihenkilötehtävissä.

 

Yhdistykselle uusi hallitus

Suupohjan Kehittämisyhdistyksen yleinen kokous 14.4.2016 Karijoella valitsi yhdistykselle uuden hallituksen kaudelle 2016 - 2017. Hallituksen jäsenet valittiin kolmikannan mukaisesti eli mukana on kuntien ja yhteisöjen edustajia sekä yksityisiä henkilöitä. Jokaiseen ryhmään valittiin viisi varsinaista ja varajäsentä. Jokaisessa ryhmässä on myös kaikkien yhdistyksen toiminta-alueen kuntien (Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kurikka ja Teuva) edustus. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Petri Piipari, Kauhajoelta

Kuntien edustajiksi hallitukseen valittiin Pirjo-Liisa Ketola, Isojoki (Linda Leinonen, Isojoki), Voitto Parkkonen, Kurikka (Kirsi Kandolin, Kurikka), Jukka Leppäniemi, Teuva (Juha-Matti Kiviluoma, Teuva), Petri Ahola, Karijoki (Seppo Tienhaara, Karijoki) ja Antti Ala-Kokko, Kauhajoki (Marko Ylinen, Kauhajoki).

Yhteisöjen edustajiksi hallitukseen valittiin Tomas Ruotsalainen, Isojoen Yrittäjät ry, Isojoki (Aki Pitkäkoski, Kärjenkosken Kyläseura ry, Isojoki), Anne Laitala, Jurvan Yrittäjät ry, Kurikka (Mari Seppänen, Kurikan Yrittäjät ry, Kurikka), Aki Ollikkala, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva (Hannu Kittilä, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva), Pentti Rankaviita, Karijoen Yrittäjät ry, Karijoki (Maj-Britt Uusitalo, Isojoen ja Karijoen 4H-yhdistys ry) ja Veli-Pekka Haapala, Suupohjan Nuorkauppakamari ry, Kauhajoki (Jussi KIeemola, Kauhajoki-Seura ry, Kauhajoki).

Yksityisten edustajiksi hallitukseen valittiin Seppo Saari, Isojoki (Keijo Sakari, Isojoki), Teppo Tiittanen, Kurikka (Hannu Suurpalo, Kurikka), Seija Muotio, Teuva (Tapio Korpela, Teuva), Johanna Myllykangas, Karijoki (Jaakko Ylikärppä, Karijoki) ja Petri Piipari, Kauhajoki (Elsi Jaskari, Kauhajoki).

Vuosikokouksessa juhlistettiin yhdistyksen 20-vuotista taivalta. Kokouksessa oli tutustuttavana yhdistyksen leikekirjat ja kahvituksen alussa oli mahdollista seurata aiemmista ohjelmakausista tehtyä videomateriaalia. Leader-toiminta Suomessa 20 v -juhlallisuuksia vietetään valtakunnallisesti pääasiassa vkolla 35, jolloin vietetään Leader-vkoa. Suupohjassa juhlallisuuksia järjestetään koko vuoden ajan mutta varsinainen 20-vuotisjuhla järjestetään loppusyksystä.

JaaTulosta

7.4.2016 Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n vuosikokous 14.4.2016

Tervetuloa Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n vuosikokoukseen

Aika:
Torstai 14.4.2016
klo 18.30 -19.00 yhteisöjen edustajien valtakirjojen tarkastus ja kahvitarjoilu
klo 19.00 vuosikokous

Paikka: Myrkyn Nuorisoseura, Peräläntie 8, 64370 Myrkky

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n hallitus

Liitteet:
1. Yleisen kokouksen kutsu
2. Hallituksen vuosikertomus
3. Hallituksen vuosikertomuksen liitteet
4. Tasekirja 2015
5. Toimintasuunnitelma 2016
6. Tilintarkastuskertomus
7. Tulo- ja menoarvio 2016
8. Valtakirja

 

Vuosikokous 2014

 Vuosikokous 2014 Logistiasalissa

JaaTulosta

9.3.2016 Kesäharjoittelupaikka kiinnosti 31 hakijaa!

Haku kesäharjoittelijaksi päättyi 29.2.2016 ja hakemuksia tuli ilahduttavan paljon, 31 kappaletta. Hakemukset tullaan käsittelemään maaliskuun aikana, osa hakijoista kutsutaan haastatteluun ja kaikille hakijoille tullaan ilmoittamaan päätöksestä.

 

 

JaaTulosta

11.2.2016 Haemme kesäharjoittelijaa kehittämistiimiimme!

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry on Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Kurikan ja Teuvan alueella toimiva maaseudun kehittämiseen erikoistunut Leader-ryhmä. Toteutamme alueella EU-osarahoitteista Leader-ohjelmaa. Toimintaamme kuuluu niin paikallisen, seudullisen kuin kansainvälisenkin kehittämistoiminnan hankkeistaminen järjestö-, julkisyhteisö- ja yrityspuolella. Yhdistys on eri tavoin osallisena alueen kehittämistoiminnassa vastaten myös alueen kylien ja yhteisöjen kehittämisestä. Yhdistyksellä on toimipisteet Kauhajoella ja Kurikassa.

Haemme kehittämistiimiimme nuorta kesäharjoittelijaa monipuolisiin tehtäviin. Työtehtävä sisältää mm. toimistotöitä sekä hankekohtaisia toimia.

Hakijalta edellytämme:
- soveltuvaa koulutusta
- toiminta-alueen tuntemusta
- omatoimisuutta ja innostunutta otetta työhön
- hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
- oman auton käyttömahdollisuutta
- valmiutta myös ilta- ja viikonlopputöihin.

Tarjoamme näköalapaikan paikalliseen kehittämiseen, mielenkiintoisen työympäristön sekä mahdollisuuden painottaa tehtävässä omaa osaamista ja kiinnostusta.

Määräaikainen työsuhde alkaa 1.6.2016 ja kesto on vähintään kuusi viikkoa. Palkka on 1 600 €/kk.
Mikäli kiinnostuit kesäharjoittelijan työpaikasta, lähetä vapaamuotoinen työhakemuksesi ja ansioluettelosi 29.2.2016 klo 15.00 mennessä osoitteeseen jaana.peltoniemi@leadersuupohja.fi tai postitse Suupohjan Kehittämisyhdistys ry, PL 45, 61801 Kauhajoki, merkillä ”kesäharjoittelija”
Lisätietoja työtehtävästä antaa taloussuunnittelija Jaana Peltoniemi, jaana.peltoniemi@leadersuupohja.fi tai 040-865 5199.

JaaTulosta

« Edelliset 10   

Ajankohtaista

Pilvipalvelut käyttöön-työpaja Pilvipalvelut, mitähän ne ovat? Tule ja...
Lue lisää ›
Leader Suupohjan hallitus kokoontui 14.3.2017. Kokouksessa myönteisen...
Lue lisää ›
Seuraa meitä Facebookissa »