8.11.2017 Haku Maaseudun Kasvupolulle

Eteenpäin haluavia maaseudun yrityksiä haetaan taas Kasvupolulle.

Haku KasvuOpenin Maaseudun kasvupolulle on nyt auki. Yritysten toimialaa ei ole rajattu, tärkeintä on halu kasvaa ja päästä eteenpäin. Hae mukaan tai haasta hakemaan mukaan!

Kasvuhaluisille maaseudulla sijaitseville yrityksille tarkoitettuun ohjelmaan, Maaseudun Kasvupolulle, voi hakea mukaan 10.12.2017 mennessä hakulomakkeella. Tällä kerralla kaikille hakeneille on tarjolla huippuasiantuntijoiden sparrausta ja verkostoitumista Kasvupajassa 14. helmikuuta 2018. Lisäksi tuomaristo valitsee 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä kahteen kiitoratapäivään.

Maaseutuverkosto on nyt toista kertaa mukana järjestämässä Maaseudun Kasvupolkua, jonka tarkoituksena on tukea yrityksiä kukoistukseen. Suomen pinta-alasta 95 prosenttia on maaseutua, joten potentiaalisia hakijoita riittää. Toimialaa ei ole rajattu. Edellisen Maaseudun Kasvupolun voittajat olivat liikkuva juomavalmistaja Mehukas Saikkonen & Sippola Isostakyröstä ja premium-lihatuottaja Finn Angus Osuuskunta Sotkamosta.

Maaseudun Kasvupolku on osa Kasvu Openia, Suomen suurinta kasvuhakuisten yritysten sparrauskilpailua.

Lisätietoja:

Maaseudun Kasvupolku – lue lisää ja hae mukaan
Verkostoasiantuntija Juha-Matti Markkola, verkostopalvelut, etunimi.sukunimi@maaseutu.fi, puh. 040 559 9412

JaaTulosta

8.11.2017 Millaisena näet Suupohjan? Osallistu kuvakilpailuun!

JaaTulosta

25.10.2017 Haemme kehittämissuunnittelijaa

Leader Suupohja hakee Kylille Ⅱ-hankkeeseen kehittämissuunnittelijaa.

Kehittämissuunnittelijan tehtävänä on viedä eteenpäin seuraavia teemoja kylissä: kansalaistaidot muuttuvassa maakunnassa, digitaalisuus palveluiden ja viestinnän välineenä, turvallisuus ja varautuminen sekä luonnon ja kulttuurin parhaat palat.

Tehtävä on määräaikainen ajalla 1.1.2018−31.12.2019.

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry on Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Kurikan ja Teuvan alueella toimiva maaseudun kehittämiseen erikoistunut Leader-ryhmä. Toteutamme alueella EU-osarahoitteista Leader-ohjelmaa. Toimintaamme kuuluu niin paikallisen, seudullisen kuin kansainvälisenkin kehittämistoiminnan hankkeistaminen järjestö-, julkisyhteisö- ja yrityspuolella. Yhdistys on eri tavoin osallisena alueen kehittämistoiminnassa vastaten myös alueen kylien ja yhteisöjen kehittämisestä. Yhdistyksellä on toimipisteet Kauhajoella ja Kurikassa.

Hakijalta edellytämme

 • korkeakoulututkintoa
 • hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
 • digiosaamista
 • innostusta kylien ja yhteisöjen kehittämiseen
 • omatoimisuutta ja itsenäistä työotetta
 • verkostoitumistaitoja
 • oman auton käyttömahdollisuutta
 • valmiutta ilta- ja viikonlopputöihin

Arvostamme lisäksi

 • kokemusta vaativista maaseudun kehittämis- ja hanketöistä
 • kuntien ja yhdistysten toimintaperiaatteiden tuntemusta
 • vahvaa paikallistuntemusta
 • kielitaitoa

Mikäli olet kiinnostunut avoimesta työpaikasta, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoivomuksineen 3.11.2017 klo 15.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jaana.peltoniemi@leadersuupohja.fi tai osoitteeseen Suupohjan Kehittämisyhdistys ry, PL 45, 61801 Kauhajoki merkillä ’kehittämissuunnittelija’.

Lisätietoja tehtävästä antaa Suupohjan Kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Paavo Mattila p. 0400 423 401 tai paavo.mattila@leadersuupohja.fi

JaaTulosta

18.10.2017 Leader Road Trip ja Avoimet ovet 28.10

Tervetuloa mukaan Leader Road Tripille ja tutustumiskohteiden avoimiin oviin lauantaina 28.10.2017 klo 9.30-13.30. Kiertoajelun tarkoituksena on esitellä Leader-rahoituksella saavutettuja tuloksia Suupohjassa. Tällä kertaa Road Trip ajellaan Kauhajoella ja Kurikassa.

Bussikyyditys kohteesta toiseen on ilmainen, ja bussilla matkaaville tarjoamme Road Trip -aamupalan. Ilmoittautumiset 24.10 mennessä mirka.maki-kala@leadersuupohja.fi tai p. 0400 474 880.

Voit tutustua Road Tripin kohteisiin myös omatoimisesti avoimien ovien aikataulun mukaan (ks. aikataulu oheisesta kuvasta).

Lähtö klo 9.30 teknologiakeskus Logistiasta

klo 9.45-10.15 Kauhajoen Moottorikerho ry, Sotkan Moottoristadion

klo 10.30-11.00 Radio Scoop, Kauhajoen Evankelinen opisto

klo 11.15-11.45 Kurikan PunttiKlubi KPK ry, Kurikka

klo 12.10-12.40 pieneläinkrematorio Aarnituuli ja kynttilän valmistaja Punatuli Oy, Kauhajoki

Paluu teknologiakeskus Logistiaan viimeistään klo 13.30

 

Klikkaa kuva auki!

JaaTulosta

6.9.2017 Hankesuunnittelija haussa

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry ja Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry hakevat yhteistä HANKESUUNNITTELIJAA ”Lauhanvuori GeoPark -alueen palvelujen kehittäminen” -hankkeeseen.

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry on Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Kurikan ja Teuvan alueella toimiva maaseudun kehittämiseen erikoistunut Leader-ryhmä. Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n toimialueeseen kuuluvat Honkajoki, Ikaalinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kihniö, Merikarvia, Parkano, Pomarkku ja Siikainen.

Lauhanvuori GeoPark -alueen palvelujen kehittäminen -hankkeen tavoitteena on mm. parantaa alueen matkailutoimijoiden palveluntarjontaa, tiivistää heidän yhteistyötään, edistää viestintää ja markkinointia sekä luoda alueelle uusia matkailutuotteita ja -palveluita. Tavoitteena on ottaa käyttöön yhteinen digitaalinen tilausjärjestelmä, jonka avulla alueelle saapuvat matkailijat voivat löytää tarvitsemansa palvelut yhdeltä sivustolta.

Hankesuunnittelija vastaa hankkeen toimenpiteiden toteuttamisesta. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2018 saakka. Koeaika on neljä kuukautta. Sijoituspaikkana Kauhajoki.

Hakijalta toivomme
• kokemusta maaseudun kehittämis- ja hanketyöstä
• toiminta-alueen tuntemusta
• hyvää englanninkielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi

Hakijalta edellytämme
• tehtävään soveltuvaa koulutusta
• matkailualan tuntemusta
• hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
• omatoimisuutta ja itsenäistä työotetta
• auton käyttömahdollisuutta
• valmiutta ilta- ja viikonlopputöihin

Mikäli olet kiinnostunut avoimesta työpaikasta, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveen kera maanantaina 18.9.2017 klo 15 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jaana.peltoniemi(at)leadersuupohja.fi tai postitse Suupohjan Kehittämisyhdistys ry. PL 45, 61801 Kauhajoki, merkinnällä HANKESUUNNITTELIJA.

Lisätietoja tehtävästä antavat:
Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n kehittämispäällikkö Hanna-Leena Pihlajaniemi, p. 040 536 8404, hanna-leena.pihlajaniemi(at)leadersuupohja.fi

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Paavo Mattila, p. 0400 423 401, paavo.mattila(at)leadersuupohja.fi

Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto, p. 050 589 6269, juha.vanhapaasto(at)kankaanpaa.fi,

www.leadersuupohja.fi
www.aktiivinen.fi

JaaTulosta

29.8.2017 Julkinen kuuleminen valokuituverkon rakentamisesta

Suupohjan Seutuverkko Oy aikoo rakennuttaa valokuituverkon Teuvan Perälän, Karijoen Myrkyn ja Kauhajoen Lustilan kylien alueelle vuoden 2017 aikana. Tilaajaliittymät toteutetaan kiinteillä valokuituyhteyksillä, jotka mahdollistavat erilaisten palveluiden hankkimisen vapaasti eri palveluntarjoajilta. Investointihankkeeseen haetaan tukea Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:ltä.

Perälä, Myrkyn ja Lustilan kylien alueella ei ole tarjolla valokuituyhteyksiä kotitalouksille eikä kylässä toimiville yrityksille.

Tällä kuulemismenettelyllä Suupohjan Seutuverkko Oy pyytää operaattoreita ilmoittamaan, aikovatko ne rakentaa vastaavaa valokuituverkkoa Perälän, Myrkyn ja Lustilan kylien alueelle.

Ilmoitus on lähetettävä Suupohjan Seutuverkko Oy:lle 11.9.2017 klo 16:00 mennessä postitse osoitteella Suupohjan Seutuverkko Oy, Kenttätie 10 A 3, 61800 Kauhajoki tai sähköpostilla osoitteeseen info@sunet.fi

Lisätietoja:

Aatu Samppala, Suupohjan Seutuverkko Oy, 040 841 6129, aatu.samppala@sunet.fi

Hanna-Leena Pihlajaniemi, Suupohjan Kehittämisyhdistys ry, 040 536 8404, hanna-leena.pihlajaniemi@leadersuupohja.fi

Klikkaa kuvaa lukeaksesi koko ilmoituksen

Julkinen_kuuleminen_Perälä_Myrkky_Lustila_Sivu_1.jpg

 

JaaTulosta

4.5.2017 Leader Suupohja käynnistää uuden Säpinä – teemahankkeen haun 4.5.2017

Säpinä -teemahanke
Kuka voi hakea, mihin tarkoitukseen ja kuinka paljon

Hanke on tarkoitettu Leader Suupohjan toiminta-alueella (Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kurikka ja Teuva) toimiville yleishyödyllisille yhdistyksille. Tuettavan kohteen tulee sijaita Leader Suupohjan toiminta-alueella. Hankemuoto on yleishyödyllinen investointihanke.
Teemahankkeella voidaan toteuttaa toimenpiteitä joiden kustannusarviot ovat
1 000 - 10 000 € ja tukiprosentti on 65 %. Teemahankkeessa toteutettavat alahankkeet valitaan ennalta sovittujen valintakriteerien perusteella. Painotus on ensisijaisesti niissä hankkeissa, joilla luodaan uutta toimintaa alueelle ja hankkeilla, jotka ovat liian pieniä toteutettavaksi itsenäisinä investointihankkeina.

Hankkeen teemat

Teemahankkeen toimenpiteet eli alahankkeet voivat sisältää energiaa, turvallisuutta ja vapaa-aikaa parantavia pieniä investointeja, kuten väline-, kone- ja laitehankintoja ja pieniä rakentamis- ja korjaustoimenpiteitä. Investointien tulee kohdistua yleishyödylliseen toimintaan.
Esimerkkejä tuettavista toimenpiteistä:
- aggregaatin, lämpöpumpun tai aurinkokennon hankinta kylätalolle
- turvakameran hankinta
- pienet korjaustoimenpiteet, mm. energian säästämiseksi
- sähköisten palvelujen käyttöönoton mahdollistavat laitteet, kuten tietokoneet ja av-laitteet
- harrastusvälineistön hankinta
- tukikelpoisia eivät ole kuluvat tarvikehankinnat, kuten ensiapulaukut, pienet kertakäyttösammuttimet tms.

Hakuaika ja hakutapa

Hakuaika on 4.5. – 9.6.2017. Hakemus liitteineen tulee toimittaa viimeistään 9.6.2017 klo 15.00 mennessä Leader Suupohjan toimistoon, Suupohjan Kehittämisyhdistys ry, PL 45, 61801 Kauhajoki tai käyntiosoite Teknologiapuisto 1, 61800 Kauhajoki.
Hankehakemus ja – suunnitelma tulee olla hakijan nimenkirjoitusoikeuden mukaisesti allekirjoitettu. Pyydettäessä hakemuksia tulee täydentää annetussa määräajassa.
Haku teemahankkeessa tapahtuu paperilomakkeilla. Hakemuksia ei voi jättää Hyrrä-järjestelmässä. Hakulomakkeen lomakekoodi on 3325B ja nimi "Teemahankkeen investointitoimenpiteen suunnitelma". Lomake ja täyttöohje löytyvät suomi.fi – palvelusta sekä Leader Suupohjan internetsivuilta. Hakuohjeessa on lista tarvittavista liitteistä.

Rahoitettavien hankkeiden valinta

Leader Suupohjan hallitus valitsee rahoitettavat toimenpiteet ohjelman mukaisten yhteisöinvestointihankkeiden valintakriteerien perusteella. Jätettyihin hakemuksiin saatetaan pyytää täydennyksiä. Lopullisen päätöksen hankkeista tekee Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus.

Hankkeiden toteutusaika ja tuen maksu

Valittujen hankkeiden toteutus voi alkaa, kun Ely-keskus on tehnyt päätöksen. Toteutusaika kestää 28.2.2018 saakka. Tuen maksua voi hakea, kun hanke on valmis, siihen liittyvät laskut maksettu ja kulut merkitty hakijan kirjanpitoon.

Lisätietoja: http://www.leadersuupohja.fi/sapina--teemahanke ja Tuija Takamäki, 040 705 5801, tuija.takamaki@leadersuupohja.fi

JaaTulosta

26.4.2017 Vuosikokous palkitsi maaseudun kehittäjiä-Voitto Parkkonen Kurikasta uudeksi puheenjohtajaksi

Suupohjan Kehittämisyhdistyksen 25.4.2016 Isojoella pidetyssä vuosikokouksessa myönnettiin ansiomerkkejä LEADER-toiminnassa ansioituneille. Maaseudun kehittäjien hopeisen ansiomerkin sai Petri Piipari Kauhajoelta ja pronssisen ansiomerkin Pirjo-Liisa Ketola Isojoelta ja Anne Laitala Kurikasta. Hopeisen ansiomerkin ansaitakseen tulee olla tehnyt vähintään 12 vuotta ansiokasta toimintaa kylätoiminnan tai Leader-ryhmän luottamus- tai toimihenkilötehtävissä ja pronssisen ansiomerkin ansaitakseen vähintään 6 vuotta.

Kehittämisyhdistykselle uusi hallitus ja puheenjohtaja

Vuosikokous valitsi yhdistykselle uuden hallituksen ja puheenjohtajan kaudelle 2017 - 2018. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Voitto Parkkonen Kurikasta. Hallituksen jäsenet valittiin kolmikannan mukaisesti eli mukana on kuntien ja yhteisöjen edustajia sekä yksityisiä henkilöitä. Jokaiseen ryhmään valittiin viisi varsinaista ja varajäsentä. Jokaisessa ryhmässä on myös kaikkien yhdistyksen toiminta-alueen kuntien (Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kurikka ja Teuva) edustus.

Kuntien edustajiksi hallitukseen valittiin Jari Pitkäranta, Isojoki (Linda Leinonen, Isojoki), Voitto Parkkonen, Kurikka (Kirsi Kandolin, Kurikka), Jouko Rintala, Teuva (Juha-Matti Kiviluoma, Teuva), Petri Ahola, Karijoki (Seppo Tienhaara, Karijoki) ja Antti Ala-Kokko, Kauhajoki (Marko Ylinen, Kauhajoki).

Yhteisöjen edustajiksi hallitukseen valittiin Tomas Ruotsalainen, Isojoen Yrittäjät ry, Isojoki (Aki Pitkäkoski, Kärjenkosken Kyläseura ry, Isojoki), Mari Seppänen, Kurikan Yrittäjät ry, Kurikka (Veli-Pekka Patoranta, Jurvan Yrittäjät ry, Kurikka), Aki Ollikkala, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva (Hannu Kittilä, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva), Pentti Rankaviita, Karijoen Yrittäjät ry, Karijoki (Maj-Britt Uusitalo, Isojoen ja Karijoen 4H-yhdistys ry) ja Veli-Pekka Haapala, Suupohjan Nuorkauppakamari ry, Kauhajoki (Jussi KIeemola, Kauhajoki-Seura ry, Kauhajoki).

Yksityisten edustajiksi hallitukseen valittiin Seppo Saari, Isojoki (Keijo Sakari, Isojoki), Teppo Tiittanen, Kurikka (Hannu Suurpalo, Kurikka), Seija Muotio, Teuva (Tapio Korpela, Teuva), Johanna Myllykangas, Karijoki (Jaakko Ylikärppä, Karijoki) ja Riitta Uusi-Kokko, Kauhajoki (Elsi Jaskari, Kauhajoki).

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry eli Leader Suupohja on Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Teuvan ja Kurikan alueella toimiva maaseudun kehittämiseen erikoistunut LEADER-ryhmä. Toteutamme alueella EU-osarahoitteista Leader-ohjelmaa ja toimintaamme kuuluu niin paikallisen, seudullisen kuin kansainvälisenkin kehittämistoiminnan hankkeistaminen järjestö-, julkisyhteisö- ja yrityspuolella. Yhdistys on eri tavoin osallisena Suupohjan alueen kehittämistoiminnassa vastaten mm. alueen kylien kehittämisestä. Yhdistyksen työntekijöinä toimivat: toiminnanjohtaja Paavo Mattila, taloussuunnittelija Jaana Peltoniemi, kehittämispäällikkö Hanna-Leena Pihlajaniemi, kehittämissuunnittelija (kylät, yhdistykset) Tuija Takamäki, tiedottaja Virpi Myllymäki, hanketyöntekijä Janne Taipaleenmäki ja hanketyöntekijä Jemina Ala-Harja.

JaaTulosta

18.4.2017 Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n vuosikokous 25.4.2017

 

Tervetuloa Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n vuosikokoukseen

Aika: Tiistai 25.4.2017
klo 18.30 -19.00 yhteisöjen edustajien valtakirjojen tarkastus ja kahvitarjoilu
klo 19.00 vuosikokous

Paikka: Lauhansarven luontomatkailukeskus, Lauhavuorentie 490, 64900 ISOJOKI

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n hallitus

Liitteet:
1. Yleisen kokouksen kutsu
2. Hallituksen vuosikertomus 2016
3. Tilinpäätös 2016
4. Tilintarkastuskertomus 2016
5. Toimintasuunnitelma 2017
7. Tulo- ja menoarvio 2017
8. Valtakirja

 

JaaTulosta

7.3.2017 KIERTÄVÄ KAHVILA - tietoa, taitoa ja yhdessäoloa! 16.3.2017 Isojoella

Tervetuloa 16.3.2017 Kiertävään kahvilaan Isojoen Vanhaankylään!
Pannu on kuumana Pikku-Filppulassa, osoitteessa Filppulantie 2, klo 18-20.
Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa, värikäs videoesitys Vanhankylän revyystä, isojokelaisten maahanmuuttajien kuvaesitys sekä tietoiskuja järjestävien hankkeiden palveluista ja toiminnasta Suupohjassa.
Maksuttomassa tapahtumassa on tarjolla kahvia, pullaa ja unkarilaisia leivonnaisia.
Tapahtuman järjestävät Kulttuurikylpy-, Digitaalinen maaseutu-, Kylille- , Kotiseutu kotoisaksi- ja Kulttuuribuumi-hankkeet.

KIERTÄVÄ KAHVILA
- tietoa, taitoa ja yhdessäoloa!

Lisätiedot: Tuija Takamäki, Leader Suupohja, Kylille-hanke, 040 7055 801 tai Helmi Tuominen SEK, Kansainvälisyyskeskus INKA, 046 851 4619
Osoite:
Filppulantie 2
64810 Isojoki

JaaTulosta

« Edelliset 10   

Ajankohtaista

Tervetuloa Kiertävään Kahvilaan Myrkyn Nuorisoseurantalolle huomenna...
Lue lisää ›
Seuraa meitä Facebookissa »