14.9.2020 Uusi hallitus aloittaa työnsä

Yhdistyksen vuosikokous järjestettiin torstaina 10.9 Wanhalla Asemalla Kurikassa. Kokouksessa valittiin Leader Suupohjalle uusi hallitus toimintakaudelle 2020-2021 uuden paikkajaon mukaisesti.

Nykyisessä hallituksessa Isojoella ja Karijoella on kaksi, Teuvalla kolme ja Kauhajoella sekä Kurikalla neljä paikkaa. Kolmikantavaatimuksen mukaisesti mukana on kuntien ja yhteisöjen edustajia sekä yksityisiä henkilöitä. Kolmikantavaatimuksen mukaisesti mukana on kuntien ja yhteisöjen edustajia sekä yksityisiä henkilöitä.

Hallituksen kokoonpano kaudella 2020−2021:

Kuntien edustajat: Jari Pitkäranta, Isojoki (Anna Alakortes, Isojoki), Markus Blommendahl, Kurikka (Markku Hyden, Kurikka), Jouko Rintala, Teuva (Juha-Matti Kiviluoma, Teuva), Petri Ahola, Karijoki (Seppo Tienhaara, Karijoki) ja Antti Ala-Kokko, Kauhajoki (Marko Ylinen, Kauhajoki).
Yhteisöjen edustajat: Jukka Pitkäranta, Isojoen Yrittäjät ry, Isojoki (Aki Pitkäkoski, Kärjenkosken Kyläseura ry, Isojoki), Jaana Perälä, Kurikan Yrittäjät ry, Kurikka (Pia Liukku, Niemenkylän kyläyhdistys ry, Kurikka), Aki Ollikkala, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva (Hannu Kittilä, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva), Mika Ruutiainen, Kurikka Travel ry, Kurikka (Aino Haavisto, SPR Kurikan osasto, Kurikka) ja Eija Venäläinen, Suupohjan Nuorkauppakamari ry, Kauhajoki (Virpi Myllymäki, Kauhajoki Seura ry, Kauhajoki).
Yksityisten edustajat: Markku Saloranta, Kurikka (Anne Laitala, Kurikka), Seija Muotio, Teuva (Tapio Korpela, Teuva), Johanna Myllykangas, Karijoki (Jaakko Ylikärppä, Karijoki) ja Riitta Uusi-Kokko, Kauhajoki (Petri Piipari, Kauhajoki) ja Sirkku Ylikoski, Kauhajoki (Jennika Hakola, Kauhajoki).

Kehittämisyhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Aki Ollikkala Teuvalta.


Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Leader Suupohjan hallituksen edellinen puheenjohtaja Voitto Parkkonen Kurikasta. 

--

Vuosikokouksen yhteydessä Veli-Pekka Haapala Kauhajoelta palkittiin maaseudun kehittäjien pronssisella ansiomerkillä. Pronssisen ansiomerkin ansaitakseen tulee toimia vähintään kuusi vuotta ansiokkaasti kylätoiminnassa tai Leader-ryhmän luottamus- ja toimihenkilötehtävissä.

JaaTulosta

4.9.2020 Ideoidaan yhdessä uutta strategiaa!

Leader Suupohja työstää uutta paikallista kehittämisstrategiaa Isojoen, Karijoen, Kauhajoen, Kurikan (pl. Jalasjärvi) ja Teuvan alueille vuosiksi 2021-2027.

Nyt haluamme kuulla, mikä seudun asukkaille on tärkeää tulevaisuudessa, jotta täällä olisi hyvä asua ja elää.

Kerro näkemyksesi ja kannat kortesi kekoon! Padlet-seinälle voit jättää ideasi ja kommentoida muiden jättämiä ajatuksia, ja siten saada oman mielipiteesi mukaan tulevan ohjelmakauden strategiaan. Voit myös peukuttaa jo jätettyjä vastauksia. Kiitos aktiivisuudestasi!

Ideahaku Padlet löytyy myös täältä 

 

Tehty Padletilla
JaaTulosta

1.9.2020 Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n vuosikokous

Tervetuloa Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n vuosikokoukseen

Aika: torstaina 10.9.2020

  • klo 18.30-19.00 yhteisöjen edustajien valtakirjojen tarkistus ja kahvitarjoilu
  • klo 19.00 Kylille-hankkeen esittely
  • klo 19.15 vuosikokous

Paikka: Kurikan Wanha Asema
(Laurintie 28, 61300 Kurikka)

-Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n hallitus-


Liitteet:

1. Yleisen kokouksen kutsu
2. Hallituksen vuosikertomus 2019
3. Tilinpäätös 2019
4. Tilintarkastuskertomus 2019
5. Toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio 2020
6. Sääntömuutos
7. Valtakirja

Kylille II -hankkeen loppuraportti

JaaTulosta

25.8.2020 Sytyke-webinaari 9.9

Muutoksen pelko on yritystoiminnan vihollinen #1 ja muutoksen suurin haastaja katsoo aina peilistä. Muutos lähtee yksilöstä (=sinä), mutta yksilö tarvitsee tuekseen sparrausta ja näkemystä, niin läheisiltä kuin vertaisilta.

Mikäli koet muutoksen tarpeelliseksi, mutta samalla vaikeaksi, niin tule mukaan maksuttomaan ryhmävalmennukseen verkossa keskiviikkona 9.9.2020 klo 14-16.

Valmennus tarjoaa yrittäjille mm:

  • vertaistukea – yhdessä koetut haasteet on helpompi kohdata, mutta myös hyvät neuvot jaetaan
  • näkemystä itsensä johtamiseen
  • työkaluja katkaista työt ja erottaa yrittäjä yksityishenkilöstä
  • epävarmuuden kanssa eläminen työssä ja vapaa-ajalla (näkymätön uhka)
  • etätyönantajan / etätyöntekijän haasteiden muuttaminen mahdollisuudeksi
  • mahdollisuuden kysyä ja tulla kuulluksi

Ilmoittaudu valmennukseen seuraavasta linkistä viimeistään 8.9.2020 mennessä, toimi nopeasti, osallistujamäärä on rajallinen: https://forms.gle/ZC9k1BEeUMc3gfH58

Lisätiedot ja kysymykset: Kirsti Vuori, projektikoordinaattori, kirsti.vuori@leadersuupohja.fi, puh. 040 861 5175

Valmennuksen järjestää SYTYKE -hanke ja sen toteuttaa TimeOut Muutosvalmennus Oy. Tilaisuus järjestetään virtuaalisesti ja siihen on mahdollisuus osallistua myös anonyymisti.

JaaTulosta

11.8.2020 Nuku yö ulkona 29.8.2020

NUKU YÖ ULKONA.

Suomen Latu haastaa viidennen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 29.8.2020. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää Metsähotellissa® , kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka omalla takapihalla. #nukuyöulkona

Leader Suupohjan Kylille-hanke järjestää Nuku yö ulkona-tapahtuman yhteystyössä Taikapolun kanssa.
MILLOIN: Lauantaina 29.8.2020 klo 16
MISSÄ: Yhteislähtö PeräkyIän pysäköintiaIue, TainuskyIäntie 430, 66350 Tainus, Jurva/Kurikka
LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET: tuija.takamaki@leadersuupohja.fi, 040 7055 801

Tule mukaan viettämään ikimuistoinen yö ulkona Levanevan luonnonsuojelualueella, Särkisen tuvan pihapiirissä. Yhteislähtö Tainuskylän Peräkylän p-paikalta klo 16, paluu su aamupäivällä.
Luvassa yhdessäoloa ja mukavaa ohjelmaa, mm. Taikapolku opastaa alueen luontoon, metsäjoogaa, luontobingoa ja nuotiolla kokkailua.
Mukaan otettavat varusteet: yöpymisvarusteet: makuualusta, makuupussi ja teltta, ruokailuvälineet: muki, lautanen/kulho, lusikka,haarukka,veitsi, oma juoma/ruokailuvesi.
Tapahtumassa noudatetaan voimassaolevia hygieniaohjeita ja se on maksuton ja avoin kaikille! Ennakkoilmoittautuminen ja erityisruokavaliot ti 25.8 mennessä lomakkeella: 

https://forms.gle/5C6m8vR8D78rG8DUA tai tuija.takamaki@leadersuupohja.fi.


Järjestäjä Leader Suupohjan Kylille-hanke, yhteistyössä Taikapolku ja Ritan joogaamo

Retkeen sisältyy iltaruoka, aamupala ja ohjelmat.
Kysy lisää Tuijalta, 040-7055801, tuija.takamaki@leadersuupohja.fi

 

JaaTulosta

3.8.2020 EU Etelä-Pohjanmaalla -tiedotuskampanja

Ilmoita hankkeesi mukaan EU Etelä-Pohjanmaalla -tiedotuskampanjaan

EU-tietokeskus nostaa somekanavillaan alkusyksyn aikana esiin EU-rahoitteisia hankkeita, joilla on edistetty maakunnan digitalisaatiota kuluneen ohjelmakauden aikana. Kampanja toteutetaan EU-tietokeskuksen somekanavilla Facebookissa ja Twitterissä ja hankkeet voivat osallistua mukaan kampanjaan 17.8. mennessä alla olevan linkin kautta.

Ilmoittadu mukaan täältä

 

JaaTulosta

30.6.2020 Leader kesälomailee!

JaaTulosta

17.6.2020 Uutiskirjeen 4/2020 myötä hyvää kesää!

Vuoden kevätpuoliskon viimeinen uutiskirje on nyt julkaistu. Sen myötä hyvää kesää, kuullaan ajankohtaisissa asioissa taas elokuussa!

Klikkaa itsesi uutiskirjeeseen tästä

 

JaaTulosta

8.6.2020 YRITTÄJÄ, askarruttaako muutos?

HOX! Webinaarin ajankohta on muuttunut. Webinaari järjestetään 9.9.2020.

Yrittäjille suunnattu maksuton webinaari torstaina 11.6.20 klo 18-20. Katso tarkemmat tiedot ilmoituksesta ja ilmoittaudu linkistä 10.6.20 mennessä:

https://forms.gle/ZC9k1BEeUMc3gfH58

JaaTulosta

27.5.2020

Kiitos - Ihmisten kokoisia ideoita on haettu rahoitettavaksi nyt urakalla!

Leader Suupohjan hallitus kokoontui toukokuussa tekemään rahoituspäätöksiä hakujakson aikana jätetyille hankkeille. Tälle vuodelle jäljellä olevasta potista saatiin rahoitusta jakoon yhteensä 11 eri toimijalle.

Tällä erää koko kuluvan vuoden rahoitus on nyt sidottu näihin hankkeisiin. Sen vuoksi hallitus ei käsittele uusia rahoitushakemuksia ainakaan ennen ensi syksyä. Mikäli mielessänne on hanke, johon Leader-rahoitus tekisi kauppansa, kannattaa olla yhteydessä toimiston väkeen ennen rahoitushakemuksen jättämistä.

Parhaillaan eletään tämän EU ohjelmakauden viimeistä vuotta, ja tiedossa on parivuotinen siirtymäkausi ennen kuin uusi ohjelmakausi pääsee alkamaan. Myös siirtymäkauden aikana voimme rahoittaa hankkeita, sillä luvassa on uutta rahoitusta, jota jaamme tämän vanhan kauden säännöillä. Vielä ei kuitenkaan ole varmuutta rahasummista saati aikatauluista.

Seuraahan siis hanke- ja rahoitusrintaman kuulumisia verkkokanavistamme!

JaaTulosta

« Edelliset 10