19.1.2021

SYTYKE-hankkeen verkkosivuwebinaarit

SYTYKE-hanke toteuttaa yhdessä Myynninmaailman kanssa verkkosivuwebinaarin ja -työpajan yrityksille. Lue lisää SYTYKKEEN omilta sivuilta ja ilmoittaudu mukaan. 

JaaTulosta

15.1.2021

VIRE-raha uudistuu! Keksi nimet uusille rahoituksille!

Leader Suupohjan omista varoista myönnettävä enintään 500 euron suuruinen VIRE-raha on tullut tiensä päähän. Lanseeraamme alkuvuodesta pienten projektien toteutukseen täysin uudet projektirahat, joiden hakijoina voivat nyt olla myös yritykset.

Uusia projektirahoituksia myönnetään sekä pieniin investointeihin että kehittämisprojekteihin. Rahoitusta voivat hakea Leader Suupohjan jäseniin kuuluvat yritykset ja yhteisöt. Mikäli hakijana on nuorten ryhmä, tulee 18 vuotta täyttäneen vastuuhenkilön olla yhdistyksen jäsen.

Paljonko projektirahoitusta sitten on tarjolla?

  • Yrityksille: 100-800 € (50 % tuki sekä investointeihin että kehittämiseen)
  • Yhdistyksille ja nuorten ryhmille: 100-500 € (65 % tuki sekä investointeihin että kehittämiseen)

Nyt näille yritys-, yhteisö- ja nuorisorahoituksille tarvittaisiin osuvat nimet. Siksi pistimme pystyyn 29.1.2021 saakka kestävän nimikilpailun.

Kerro nimiehdotuksesi Google Formsissa tai lähettämällä ehdotus/ehdotukset osoitteeseen toimisto(at)leadersuupohja.fi.

Kaikkien ehdotuksensa lähettäneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme langattomat kuulokkeet ja muita tuotepalkintoja.

 

JaaTulosta

13.1.2021

Hankkeiden seurantatietojen toimittaminen

Leader-hankkeiden seurantatiedot tulee jättää vuoden 2020 osalta su 31.1.2021 mennessä Hyrrään tai ns. paperihakijoiden osalta seurantatietolomakkeilla Leader-ryhmään (lomakkeet löytyvät Materiaalipankista).

Yritystukien hakijat jättävät seurantatiedot vasta hankkeen päättyessä.

Olemme tehneet ohjevideon seurantatietojen täyttämisestä Hyrrässä. 

JaaTulosta

18.12.2020

Hyvää joulua ja menestystä tulevaan vuoteen!

Toimistomme Logistialla ja Formussa ovat suljettuina 23.12-7.1 välisen ajan.

Tuoreita kuulumisia voit lukea uusimmasta uutiskirjeestämme.

JaaTulosta

11.12.2020

Mikroyrittäjän kiihdytyskaista ™ Sytyke-hankkeen tarjoamana

Haluaisitko saada vauhtia myyntiin, enemmän rahaa tehdystä työstä ja kenties enemmän aikaa itsellesi? Pyörität yritystä yksin tai pienellä tiimillä, mutta suunta on hukassa. Et oikein mistä ja miten sitä tekemistä sinne kalenteriin saisi lisää. Kenties kalenterisi on täynnä, mutta elät jatkuvassa yrittäjän aaltoliikeessä. Ensin kauhea ponnistus että saa myytyä ja sitten kun on kalenteri tuupattu täyteen, ei ehdi kaikkea tekemään. Pian löydät taas itsesi tilanteesta, jossa kalenteri on tyhjä.

Mikroyrittäjän kiihdytyskaista sopii yrittäjälle, joka paiskii hommia yksin tai työllistää itsensä lisäksi pienen porukan. Liiketoimintasi on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja olet saanut palveluasi/tuotettasi kaupaksi itsekin – ainakin parille asiakkaalle. Haluat tehdä asioiden eteen töitä ja olet valmis muuttamaan omia toimintatapojasi. Olet valmis seuraamaan polkua ja paiskimaan ahkerasti hommia kurssin ajan ja sen jälkeen.
M

ikroyrittäjän kiihdytyskaista on verkossa suoritettava valmennus. Saat viikoittain katsottavaksesi videoita ja tehtäväksesi tehtäviä, jotka johdattavat sinua polulla eteenpäin kohti tuloksia. Kiihdytyskaista kestää 6 viikkoa.

Leader Suupohjan Sytyke-hanke tarjoaa Mikroryrittäjän kiihdytyskaistaan aloituswebinaarin ja tarvittaessa lisäwebinaareja, joissa pääset verkostoitumaan, oppimaan ja kysymään livenä nimenomaan kiihdytyskaistalla eteen tulleista ongelmista, onnistumisista ja ajatuksista.

Tämä kiihdytyskaistan erityistoteutus alkaa 7.1.2021 kello 18.00. Nyt se on mahdollista lunastaa erikoishintaan 197 € +alv. Ilmoittautumiset 31.12.2020 mennessä Kirsti Vuorelle kirsti.vuori(at)leadersuupohja.fi tai puh. 040 861 5175.

Kiihdytyskaistan toteuttaa TuloksenTuplausToimisto / Pasi Rautio.

Valmennuksen sisältö, pdf

MIkoroyrittäjän kiihdystyskaista verkkovalmennuksen sisältö.

 

JaaTulosta

30.11.2020 Etätyössä 15.12 saakka

Ilmoitus etätyöhön siirtymisestä 15.12 saakka.

Olemme siirtyneet etätyöhön 15.12.2020 saakka. Otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse tai soittamalla. Tarpeen tullen tapaaminen on mahdollista järjestää toimistollemme Kauhajoelle tai Kurikkaan. Työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

JaaTulosta

2.11.2020 Markkinoi ja myy - kukaan ei sua kotoas hae!

Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies Pasi Rautio tiistaina 10.11.2020 klo 16-18 -webinaarissa.

Maailma järjesti muutoksen jota kukaan ei odottanut. Paljon puhuttu digiloikkakin otti 10 vuoden harppauksen, oletko sinä siinä kelkassa mukana? Odotatko vieläkin, että korona katoaa ja kohta palaamme vanhaan. Ei ehkä kannata.

Nyt on aika myydä ja markkinoida. Nyt on aika katsoa omaa toimintaa kriittisesti ja tehdä muutoksia.
Nyt on aika johtaa itseään määrätietoisesti kohti tulevaa.

Valmennuksessa käydään läpi konkreettisia tapoja saada lisää kauppaa, lisää uusia asiakkaita ja enemmän liikevaihtoa.

Yksinkertaisia tapoja markkinoida pienelläkin budjetilla, joka tuottaa myyntiä. Ei taikatemppuja, eikä oikotietä onneen.


Tilaisuuteen osallistuvilla on mahdollisuus vaikuttaa valmennuksen sisältöön. Kyselylinkki löytyy ilmoittautumislomakkeesta.

Ilmoittaudu webinariin Formsin kautta 8.11.2020 mennessä.

 

JaaTulosta

12.10.2020 Siirtyminen Suomi.fi-valtuuksiin Hyrrässä

Verohallinnon tarjoama Katso-valtuutus poistuu käytöstä 31.12.2020. Sen korvaa Suomi.fi-valtuutus.

Suomi.fi-valtuutuksen kannattaa ottaa käyttöön jo syksyn aikana, jotta esimerkiksi Hyrrä-järjestelmän käyttäminen onnistuu ongelmitta vuoden vaihduttua.

Miten uusi Suomi.fi-valtuutus otetaan käytöön? Hyvät ohjeet löytyvät tästä Ruokaviraston ohjetekstistä. Lisätietoa valtuuksista ja käytöstä Suomi.fi-palvelun sivuilta.

JaaTulosta

9.10.2020 Webinaari: Löytyykö Etelä-Pohjanmaan maaseutualueilta veto- ja pitovoimaa?

Löytyykö meiltä veto- ja pitovoimaa? Mitä ne ylipäänsä tarkoittavat maaseutualueiden näkövinkkelistä? Miten koronakriisi vaikuttaa mm. liikkuvuuteen ja monipaikkaisuuteen?

20.10.2020 iltapäivän valmennuswebinaarissa näitä kysymyksiä pohtii johtava asiantuntija Timo Aro aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:stä.

Ilmoittaudu mukaan Google Docs -linkistä 19.10.2020 mennessä:

Lisätietoja voit kysellä Sytyke-hankkeen luotsilta Kirstiltä.

HUOM! Sytyke-hankkeen valmennukset saavat jatkoa marraskuussa. 10.11 klo 16 alkaen ajatuksiaan tarjoilee myyntikuiskaaja Pasi Rautio. Save the date!

Pito- ja vetovoima webinaarin mainos. Puhujana Timo Aro, aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI.

JaaTulosta

14.9.2020 Uusi hallitus aloittaa työnsä

Yhdistyksen vuosikokous järjestettiin torstaina 10.9 Wanhalla Asemalla Kurikassa. Kokouksessa valittiin Leader Suupohjalle uusi hallitus toimintakaudelle 2020-2021 uuden paikkajaon mukaisesti.

Nykyisessä hallituksessa Isojoella ja Karijoella on kaksi, Teuvalla kolme ja Kauhajoella sekä Kurikalla neljä paikkaa. Kolmikantavaatimuksen mukaisesti mukana on kuntien ja yhteisöjen edustajia sekä yksityisiä henkilöitä. Kolmikantavaatimuksen mukaisesti mukana on kuntien ja yhteisöjen edustajia sekä yksityisiä henkilöitä.

Hallituksen kokoonpano kaudella 2020−2021:

Kuntien edustajat: Jari Pitkäranta, Isojoki (Anna Alakortes, Isojoki), Markus Blommendahl, Kurikka (Markku Hyden, Kurikka), Jouko Rintala, Teuva (Juha-Matti Kiviluoma, Teuva), Petri Ahola, Karijoki (Seppo Tienhaara, Karijoki) ja Antti Ala-Kokko, Kauhajoki (Marko Ylinen, Kauhajoki).
Yhteisöjen edustajat: Jukka Pitkäranta, Isojoen Yrittäjät ry, Isojoki (Aki Pitkäkoski, Kärjenkosken Kyläseura ry, Isojoki), Jaana Perälä, Kurikan Yrittäjät ry, Kurikka (Pia Liukku, Niemenkylän kyläyhdistys ry, Kurikka), Aki Ollikkala, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva (Hannu Kittilä, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva), Mika Ruutiainen, Kurikka Travel ry, Kurikka (Aino Haavisto, SPR Kurikan osasto, Kurikka) ja Eija Venäläinen, Suupohjan Nuorkauppakamari ry, Kauhajoki (Virpi Myllymäki, Kauhajoki Seura ry, Kauhajoki).
Yksityisten edustajat: Markku Saloranta, Kurikka (Anne Laitala, Kurikka), Seija Muotio, Teuva (Tapio Korpela, Teuva), Johanna Myllykangas, Karijoki (Jaakko Ylikärppä, Karijoki) ja Riitta Uusi-Kokko, Kauhajoki (Petri Piipari, Kauhajoki) ja Sirkku Ylikoski, Kauhajoki (Jennika Hakola, Kauhajoki).

Kehittämisyhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Aki Ollikkala Teuvalta.


Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Leader Suupohjan hallituksen edellinen puheenjohtaja Voitto Parkkonen Kurikasta. 

--

Vuosikokouksen yhteydessä Veli-Pekka Haapala Kauhajoelta palkittiin maaseudun kehittäjien pronssisella ansiomerkillä. Pronssisen ansiomerkin ansaitakseen tulee toimia vähintään kuusi vuotta ansiokkaasti kylätoiminnassa tai Leader-ryhmän luottamus- ja toimihenkilötehtävissä.

JaaTulosta

« Edelliset 10