Kansainvälinen yhteistyö on tärkeä osa Leader Suupohjan toimintaa, sillä jokaisen suupohjalaisen, yksilöstä suureen yritykseen, tavoitettavissa on sopiva tapa kansainvälistyä.

Aikaisemmat Leader -ohjelmien toteutukset Etelä-Pohjanmaalla ovat osoittaneet, että kansainvälisessä toiminnassa on usein parempi toimia yhdessä kuin erikseen. Yhdessä toimiessaan kehittämisyhdistykset ovat vahvempia ja kiinnostavampia kehittäjäkumppaneita. Esimerkiksi kansainvälisten vieraiden vastaanottaminen ja vierailuohjelman järjestäminen on mielekkäämpää toteuttaa isommalla kuin yhden seutukunnan kokoisella alueella. 

Ulkomaisia kumppaneitamme on mm. Pärnu Lahe Partnerluskogu, Põlvamaa Partnerluskogu, Valgamaa Partnerluskogu, Võrumaa Partnerluskogu ja Saarte Koostöökogu Virosta sekä Lokalna Grupa Działania ”Dolina Raby” Puolasta. 

Kansainvälisten hankkeiden toteutus on mahdollisuus Suupohjan alueen ryhmille, yhdistyksille, julkisoikeudellisille yhteisöille ja yrityksille. Miten te voisitte kansainvälistyä?

Alueiden väliset ja kansainväliset hankkeet

Kehittämishankkeita voi hakea myös alueiden ja kansainvälisinä hankkeina. Hankevalmistelussa on syytä olla yhteydessä kaikkiin mukaan haluttaviin Leader-ryhmiin, vaikka varsinainen hankehaku tapahtuu vain siilä Leader-ryhmältä, jonka alueella on suurin osuus hankkeen toiminnasta.

Leader-ryhmien yhteystiedot:

Kiikarissa kansainvälisyys -hanke 2018-2019

Leader Suupohja on käynnistänyt alueen kansainvälistymiseen tähtäävän aktivointi- ja tiedotushankkeen Kiikarissa kansainvälisyys. Lue siitä lisää klikkaamalla otsikkoa.

Mikäli sinulla on kansainvälistymiseen liittyvä idea, otathan yhteyttä!

kv-koordinaattori Mirka Mäki-Kala,
mirka.maki-kala@leadersuupohja.fi, puh. 0400 474 880